Cinc receptes amb figues per a acomiadar les vacances

  • De figues, en podem trobar la segona meitat de l’estiu i a la tardor · Us oferim una selecció de cinc receptes amb figues per a acomiadar les vacances i rebre el setembre

VilaWeb

Redacció

26.08.2023 - 21:40
Actualització: 26.08.2023 - 22:00

De figues, en podem trobar la segona meitat de l’estiu i a la tardor. Hi ha unes figueres que fan fruit dues vegades l’any: la primera és a l’agost i el fruit s’anomena figaflors; la segona és a l’octubre i el fruit s’anomena figa. N’hi ha que s’avancen al setembre.

La figa és una fruita amb un alt contingut de fibra que ajuda a la salut digestiva i afavoreix el trànsit intestinal, un benefici indispensable per a deixar enrere els excessos de les vacances. Us oferim una selecció de cinc receptes amb figues per a acomiadar les vacances i rebre el setembre.

1. Figues amb pernil

Si us agrada combinar dolç i salat, aquest plat pot ser un bon entrant o aperitiu. Aquesta recepta és molt senzilla d’elaborar, però la barreja del pernil i les figues la fan nutritivament completa.

Ingredients

– Figues
– Pernil ibèric (o serrà)

2. Arròs amb ànec, figues fresques i ametlles

Les receptes amb arròs sovint són sinònim de reeixida. Com tots els plats cuinats amb aquest i més ingredients, es pot considerar un plat únic i complet perquè és l’ànec té un preu superior a unes altres carns.

Ingredients (per a 4 persones)

– 2 cebes mitjanes
– 2 cuixes d’ànec confitat
– El greix del confit d’ànec (el podeu substituir per oli d’oliva)
– 2 figues fresques per persona (si pot ser, trieu-ne les més grosses)
– 4 alls
– Sal
– Pebre
– 25 g d’ametlla laminada
– 1 tassa (de la mida de cafè) plena d’arròs per persona

3. Pastís de pasta de full amb crema i fruita del temps

Aquest pastís amb fruita de final d’estiu és una bona opció per a acomiadar les vacances de manera dolça. Us n’oferim una proposta, però, com que porta fruita variada, es pot adaptar als gustos de cadascú.

Ingredients

– 1 làmina de pasta de full rectangular
– 3 ous
– Mig litre de llet
– Dues cullerades de Maizena
– La pell d’una llimona
– Una mica de vainilla
– 100 g de sucre
– Gelatina de poma o llimona
– Fruita del temps (figues, raïm, maduixes, kiwi, préssec)

4. Amanida de tardor

Aquesta amanida és ideal per a les últimes setmanes d’estiu que encara van acompanyades de temperatures altes. A més, és un plat molt senzill d’elaborar, però molt complet. Les figues i els brots el fan una bona opció per a aquells que busquen receptes amb un alt contingut amb fibra.

Ingredients

– Brots de creixen i ruca
– 1 magrana
– 4 figues
– 50 g de nous pelades
– 1 corró petit de formatge de cabra
– 2 cullerades petites de mel
– Oli d’oliva verge
– Crema de vinagre de Mòdena
– Sal, pebre negre
– Cireretes d’arboç

5. Pastís de figues de coll de dama

Per acabar, us oferim unes postres per a impressionar els amics. Es tracta d’un pastís de figues de coll de dama fàcil d’elaborar i molt bo. A més, també us proposem dues receptes més: figues confitades en almívar i culleretes de foie amb figues confitades.

Ingredients

– 10 figues de coll de dama
– 3 iogurts grecs
– 200 g de nata líquida
– 4 ous sencers
– 160 g de sucre
– 60 g de Maizena
– Ratlladura d’una llimona

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor