19.08.2023 - 21:40
|
Actualització: 23.08.2023 - 16:28
Tot i que el final de l’estiu s’acosta, les temperatures no baixen. Amb aquesta calor ens vénen de gust postres fresques i refrescants. Per a la majoria, una de les postres més mítiques són els gelats. Aquestes postres, que normalment comprem, també són senzilles d’elaborar a casa. Us oferim cinc receptes de postres per a fer aquest estiu.
1. Gelat de plàtan i móres
El gelat de plàtan i móres és un bon recurs per a obtenir unes postres o un berenar fresc en època de calor. La dolçor del plàtan fa que no sigui necessari afegir-li sucre i, per tant, el fan apte per a aquells que no volen augmentar de pes.
Ingredients (per a dues persones)
—2 plàtans, 1 per a cadascú
—12 móres, 6 per persona
—1/2 iogurt
—Sucre (opcional)
—També s’hi poden posar maduixots, gerds, groselles…
2. Pannacotta amb gerds
La pannacotta és, definitivament, un bon contrast de gust i textura. Prové de la zona del Piemont, que es troba al nord-oest d’Itàlia. El seu nom (panna cotta) vol dir nata cuita. Es prepara amb nata, sucre i vainilla i s’hi ha d’afegir gelatina per aconseguir una textura que no sigui líquida, però que tampoc no sigui sòlida: aquesta és la gràcia.
Ingredients (per a tres persones)
—250 g de nata per a muntar (de més del 30% de greix)
—60 ml de llet semidesnatada
—40 g de sucre
—1 branca de vainilla
—2 fulles de gelatina
Ingredients per a fer la confitura de gerds:
—75 g de gerds frescs
—30 g de sucre
—Gerds frescs de guarnició
3. Gelat de mango
Aquestes postres són fàcils, lleugeres i ràpides de fer i de menjar, i vénen molt de gust amb aquesta calor que s’allarga. És una bona opció per a aquells que cerquen gustos dolços i, a més, conté una bona quantitat de fibra i minerals, com ara potassi, calci i fòsfor. Aquest mateix gelat també es pot fer amb préssecs i amb maduixes.
Ingredients
—2 mangos tallats a trossets i congelats
—2 iogurts grecs naturals
—100 g de sucre
—Ratlladura de mitja llimona
—Un raig de suc de llimona
4. Mousse de préssec
Aquestes postres són molt refrescants i fàcils de fer. La textura suau de la mousse, combinada amb la frescor del préssec, són una molt bona opció per a acompanyar els àpats a l’estiu. A banda, el préssec té propietats beneficioses per a la pell, que a l’estiu és més exposada als factors ambientals i al sol.
Ingredients (per a 4 persones)
—1/2 quilo de préssecs de vinya
—1 iogurt grec
—100 g de sucre
—150 g de nata
—1 llimona sencera (n’aprofitarem la ratlladura i el suc)
—Encenalls de xocolata (opcional)
5. Gelat de cafè
Finalment, us proposem una recepta de gelat de cafè. De fet, sovint acabem els àpats amb un bon cafè, un costum molt extens i popular. Aquesta recepta és una bona opció per a gaudir del cafè de final d’àpat amb la frescor del gelat.
Ingredients
—4 ous
—4 cullerades soperes de sucre mòlt
—1 culleradeta de Nescafé descafeïnat
—400 g de nata
—1 copeta de licor Baileys o licor de cafè
—Granets de cafè o encenalls de xocolata