Científics japonesos inventen un gelat que no es desfà

  • Científics japonesos ha desenvolupat una manera de fer i vendre un tipus de gelat que no es desfà, aprofitant un descobriment fet accidentalment per un xef.

VilaWeb
Redacció
14.08.2017 - 14:29

MADRID, 14 (EUROPA PRESS)

Científics japonesos ha desenvolupat una manera de fer i vendre un tipus de gelat que no es desfà, aprofitant un descobriment fet accidentalment per un xef.

La majoria dels gelats comencen a fondre’s moments després que es treu d’un recipient i es col·loca en una terrina. A causa d’això, el consumidor ha de menjar-lo ràpidament. Però ara això pot canviar, ja que un equip al Japó ha trobat una manera de mantenir gelat aquest producte, sense importar que es mengi a poc a poc.

Segons s’informa, el gelat es va produir per error després que un cuiner al Japó fos requerit per trobar la manera d’usar maduixes crescudes en àrees afectades pel terratrèmol i el tsunami el 2011, que no creixerien en una forma normal i els clients no voldrien comprar-les. El xef va tractar d’usar les maduixes d’altres maneres, i va arribar a un punt en què va produir una crema per solidificar-les. En sentir la notícia, un equip de la Universitat de Kanazawa va examinar de prop la troballa i va descobrir que un compost anomenat polifenol en les maduixes era responsable de solidificar la crema.

L’extracte, van trobar, fa que sigui difícil separar l’aigua i l’oli, que és el que ocorre en el gelat convencional. Van intentar barrejar-lo amb el gelat i van trobar que evitaria que el gelat es fongués, segons informa Phys.org.

A causa que l’extracte és completament natural, no requereix proves per inspectors de salut, sinó que va ser posat a la disposició dels propietaris de botigues locals que amb molt gust van començar a vendre el gelat. Els mitjans locals han estat publicant històries sobre el sabor del nou gelat.

Alguns clients han exposat el seu gelat durant molts minuts a la llum solar directa per veure si es fon. Uns altres han sotmès mostres als assecadors de pèl o altres ambients escalfats artificialment. Però el gelat manté la seva forma diverses hores en temps calent, i encara està fred en la boca. A causa que el nou gelat segueix sent tan nou, no està clar si migrará a altres països. Actualment, només està a la venda al Japó.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor