04.08.2017 - 06:00
|
Actualització: 04.08.2017 - 09:32
Prodesse et delectare, va escriure Horaci en un dels seus proverbis més famosos. I aquesta sembla ser la filosofia adoptada per El cep i la nansa sota la batuta de Cesca Mestre: ensenyar divertint. Oferir llibres de qualitat sobre cultura popular adreçats a un públic familiar. Capaços de divertit els petits, però també informar els adults sobre els elements d’imatgeria propers als nostres barris que desconeixement per complet. Ens hem reunit amb la màxima responsable de l’editorial vilanovina perquè ens expliqués aquesta aposta decidida. Si mantenen l’entusiasme que demostra la Cesca en l’entrevista, segur que aconseguiran grans fites.
El Cep i la Nansa és una empresa editorial, però també un projecte familiar. Quina vinculació hi ha sentit?
Quan el meu pare torna a engegar l’editorial, que havia estat inactiva entre 1982 i 1996, jo ho vaig viure amb molta intensitat. Ell s’hi dedicava de forma exclusiva, amb molta empenta. Deu anys més tard (2005), després d’haver-me format en altres disciplines, vaig començar a ajudar-lo en la plena consolidació del projecte. Llavors no m’imaginava que encara hi estaria treballant. En aquest període, hem viscut una gran obertura com a editorial. Hem normalitzat la venda d’exemplars arreu de Catalunya i hem començat a especialitzar-nos en gèneres que no editàvem.
El 2004 comenceu a editar publicacions de cultura popular. Com sorgeix aquesta aposta?
El desenvolupament de la línia de cultura ha estat un dels eixos fonamentals d’El cep i la nansa. El punt d’inflexió va ser la recuperació d’El Maginet tap de bassa, escrit pel Bienve Moya i il·lustrat per en Sebastià Serra. Va marcar la tendència que hem seguit fins ara: sense perdre la proximitat i calidesa que ens aporta ser una editorial petita, publicar llibres que puguin superar la difusió del folklore local i agradar al conjunt del país. Els anys han demostrat que aquella aposta va ser un èxit: totes les nostres col·leccions de cultura popular, ja siguin adreçades a un públic infantil o adult, tenen molt bona acollida.
Llegeix l’entrevista sencera fent clic aquí