La cerveseria nord-catalana Cap d’Ona revalida el lideratge mundial

  • El certamen World Beer Challenge reconeix el fundador, Gregor Engler, com a millor Mestre Cerveser del món · També s'han premiat les vint-i-una cerveses amb què s'han presentat

VilaWeb

Redacció

30.06.2022 - 16:34
Actualització: 30.06.2022 - 16:39

La cerveseria i destil·leria Cap d’Ona d’Argelers de la Marenda ha tornat a fer història. Ha triomfat, per segon any consecutiu, en un dels principals certàmens de cervesa del món, el World Beer Challenge. Hi han participat amb vint-i-una cerveses i totes han estat premiades: nou amb la medalla d’or –de les quals quatre obtenen una valoració de cent sobre cent– i dotze amb la medalla de plata. També s’ha escollit el fundador de l’empresa, Gregor Engler, com a millor Mestre Cerveser del món. Més d’un centenar d’experts d’una trentena de països es van reunir a Estoril, a Portugal, en la XII edició del concurs per a puntuar-les.

Les quatre cerveses guardonades amb la puntuació màxima són la Rossa Ecològica, la Negre Ecològica de Sègol de la Cerdanya, l’Ambrée Triple i la Rossa Woord Aged. Segons Cap d’Ona, destaca principalment la rossa, que és ecològica i sense gluten: “Habitualment, és la que més es consumeix arreu i és on la competència és més ferotge”. Tot i compatir contra gegants cervesers mundials, això no ha estat cap impediment per assolir l’èxit. D’aquesta manera, es revalida la victòria de l’any passat, en què les vint-i-una cerveses també van ser premiades i la que més va triomfar va ser la Bière Woord Aged, amb cent punts sobre cent.

Fidels al català i al país

La cerveseria la va fundar el 1998 Gregor Engel i Élodie Pujol. D’aleshores ençà, no ha perdut mai les arrels ni la identitat nord-catalana i ha guanyat un gran prestigi en l’àmbit internacional. Ara, després de rebre diversos premis i reconeixements, han estrenat un perfil d’Instagram en català, la mateixa llengua amb què faran les visites guiades amb degustació durant la temporada d’estiu, del 2 de juliol a finals de setembre. L’any 2024 l’empresa es traslladarà a Ceret, a Vallespir. “El nou espai permetrà de continuar desenvolupant i innovant Cap d’Ona en unes instal·lacions més sostenibles, mantenint-se fidels als valors d’ètica, economia circular i ecologisme que promou des de fa vint-i-quatre anys aquesta empresa familiar”, expliquen.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor