Puigdemont inaugura les jornades de Sitges l’endemà de l’últim oferiment per a pactar el referèndum

  • Coincidirà amb el ministre De Guindos l'endemà d'haver enviat una carta a Mariano Rajoy amb l'última oferta per a pactar el referèndum

VilaWeb

Redacció

24.05.2017 - 22:00
Actualització: 24.05.2017 - 22:51

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, obrirà avui la XXXIII Reunió Cercle d’Economia, que s’organitza a Sitges, l’endemà mateix d’enviar una carta a Mariano Rajoy amb l’últim oferiment per a pactar el referèndum. Tanmateix, el cap de l’executiu espanyol no hi serà present –sí en la cloenda– i en representació seva hi haurà el ministre d’Economia, Luis de Guindos.

Tot i el context polític, en el dicurs d’obertura el president català se centrarà en l’economia catalana davant els reptes de la globalització i no és previst que faci referència al referèndum i la voluntat d’arribara un acord amb el govern espanyol.

És la segona edició inaugurada pel president català: l’any passat també va oferir un discurs fonamentalment econòmic en el qual va prometre una rebaixa de l’IRPF a les rendes baixes i no pujar-lo a les altes, una proposta que no va tirar endavant en els pressupostos.

La trobada d’aquest any difereix de la celebrada l’any passat i que va estar marcada per un perfil més polític amb les intervencions del secretari general de Podem, Pablo Iglesias; la batllessa de Barcelona, Ada Colau; el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera.

Els debats
Després de la conferència de Guindos, la primera jornada acabarà amb les intervencions de la secretària general adjunta de Nacions Unides, Cristina Gallach, i el conseller delegat d’Unilever, Paul Polman, que debatran sobre la sostenibilitat global com a repte per al creixement empresarial.

La jornada de divendres l’obrirà la taula rodona amb el títol ‘Economia, finances i política monetària’, en la qual intervindran el conseller executiu de BBVA, José Manuel González-Páramo, i el professor d’Economia i Ciència Política de la Universitat de Califòrnia Barry Eichengreen.

El Premi Nobel d’Economia 2014 Jean Tirole reflexionarà sobre ‘L’economia del bé comú’ i seguidament tindrà lloc un debat sobre ‘El malestar en les democràcies liberals’, amb focus a Europa, en el qual participaran la viceministra d’Afers Exteriors de Polònia, Joanna Wronecka, i l’analista polític Tom Burns.

També divendres participaran en la trobada a Sitges el president de CaixaBank, Jordi Gual; el president d’El Corte Inglés, Dimas Gimeno, i el president de Gestamp, Francisco Riberas, en un debat sobre ‘Estratègies empresarials en temps d’incertesa i digitalització’.

Finalment, hi haurà una taula rodona centrada en l’economia col·laborativa, amb el director general d’Airbnb per a Europa, Jeroen Merchiers, i el fundador de Cabify, Juan de Antonio.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor