Centres especials de treball critiquen que la Generalitat amenaça l’ocupació de 6.000 persones

  • Acusen una situació "crítica i desesperada" per impagaments des del gener

VilaWeb
Redacció
18.07.2017 - 17:51

Acusen una situació “crítica i desesperada” per impagaments des del gener

BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (Fecetc) ha criticat aquest dimarts que les noves bases reguladores per a la concessió de subvencions a aquests centres amenaça l’ocupació de 6.000 persones en situació especial que treballen en els 207 centres catalans.

Segons ha informat Col·lectiu Ronda aquest dimarts en un comunicat, la federació ha impugnat judicialment les bases reguladores per a la concessió de subvencions als centres especials de treball que atorga la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat.

La federació ha criticat que algunes de les principals ajudes atorgades a aquests centres laborals que, anteriorment es concedien sense tenir en compte el grau de discapacitat del destinatari final, ara presenten “notables restriccions” i queden reservades a persones amb discapacitats per sobre del 65%.

A la pràctica, la convocatòria pot suposar la supressió de tot tipus de subvencions a gairebé 6.000 persones emprades en els 207 centres especials de treball de Catalunya que ostenten un grau de discapacitat inferior al 65%, ha insistit la federació.

A més, ha assegurat que els 207 centres catalans pateixen una situació “crítica i desesperada” pels impagaments que acumula la Generalitat des del passat mes de gener.

Segons ha explicat, la partida més afectada és la destinada a subvencionar l’activitat de les Unitats de Suport a l’Activitat Professional (Usap), integrades per psicòlegs, pedagogs, docents i pesronal de vital importància.

Ha subratllat que és especialment significativa és la limitació introduïda a la principal línia de subvenció dels centres especials de treball i que representa una ajuda equivalent al 50% de l’import del subvencions de cost salarial (SMI).

Segons l’advocat del Col·lectiu Ronda Marc Vilar, la Generalitat vulnera el contingut de la normativa estatal en vigor que estableix una ajuda als centres especials de treball equivalent al 50% de la SMI pels seus treballadors amb qualsevol tipologia de discapacitat.

El president de la federació, Julio Martínez, ha subratllat que molts dels 207 centres que actualment existeixen a Catalunya podrien veure perillar la seva viabilitat econòmica si es materialitza definitivament la supressió de les ajudes a discapacitats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor