Més de cent metges reclamen a la justícia de Malta una revisió de la prohibició de l’avortament

  • L'acció es fa arran que les autoritats malteses impedissin l'avortament a turista estatunidenca

VilaWeb
Imatge de la Valetta, capital de Malta (Fotografia: Martí Crespo)

Europa Press / Redacció

27.06.2022 - 17:07
Actualització: 27.06.2022 - 17:08

Més d’un centenar de metges de Malta han presentat una denúncia als tribunals maltesos per demanar una revisió de l’actual prohibició de l’avortament, arran de la polèmica generada pel cas d’una turista estatunidenca que es va veure incapaç de posar fi a l’embaràs.

La pacient, Andrea Prudente, estava embarassada de setze setmanes quan els metges li van confirmar que el fetus no era viable. No obstant això, les autoritats malteses li van impedir d’avortar, atès que a l’illa la interrupció de l’embaràs és il·legal, excepte quan la vida de la gestant estigui en perill.

Prudente va ser evacuada finalment a Mallorca. Ara, un grup de 135 metges han volgut utilitzar el seu cas per a reclamar una revisió judicial, ja que consideren que entre dues i tres dones a l’any es troben en aquesta mena d’escletxa legal.

La ginecòloga Isabel Stabile, promotora de la petició, ha advertit que la majoria de dones no tenen una assegurança privada que els permeti de buscar ajut a l’estranger i arrisquen la vida per culpa d’embarassos que no prosperen.

“Els metges estaven lligats de mans i peus perquè no podien oferir a Prudente l’atenció que necessitava”, explica Stabile, que ha recordat que tant la pacient com els metges s’arriscaven a ser condemnats en cas de desobeir la normativa maltesa. Els metges que firmen la petició creuen que casos com els de Prudente no només impliquen un dany en la salut física de la dona, sinó que també tenen efectes en la salut mental i en el dret a la vida i a la salut.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor