06.11.2017 - 17:52
|
Actualització: 06.11.2017 - 18:26
El sindicat Comissions Obreres ha anunciat que denunciarà el programa ‘Informe Semanal’ de TVE a la Junta Electoral i al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) per tres reportatges emesos després de la convocatòria electoral amb Catalunya com a tema principal, en considerar que no compleixen amb els valors democràtics de la informació exigibles a la CRTVE com a ens públic i incompleixen les obligacions legals del Règim Electoral.
Tal com s’indica en un comunicat, el 4 de novembre el programa ‘Informe Semanal’ va emetre el reportatge ‘El factor 155’, i una setmana abans, i també amb Catalunya com a referència, es va emetre ‘Democracia: ley y orden’ i ‘Posverdad y separatismo’. Els tres reportatges van ser emesos després que el passat 27 d’octubre es publiqués el decret de convocatòria d’eleccions al Parlament.
El sindicat es queixa de la manca de comportament democràtic i del ‘mal a la credibilitat’ que s’està fent als serveis informatius de TVE. Lamenta ‘la manipulació i la cessió de la línia editorial als suposats interessos del govern espanyol i del PP.’ CC.OO ha alertat que no permetran que es ‘menyscabi la transcendència d’aquest fet’ i que no permetran que els directius de la CRTVE ‘vulnerin, com fan, els principis fonamentals’ de la ciutadania. Per això, el sindicat ha indicat que sol·licitaran a la Junta Electoral que vigilin amb ‘especial atenció el paper de TVE al procés electoral de Catalunya’.
CC.OO ha recordat que ‘el compliment o incompliment de les lleis està essent un dels eixos centrals del conflicte de Catalunya, la llei com a element vertebrador i com a garantia d’un estat de dret plural i democràtica. Aquí també té la seva responsabilitat la Corporació RTVE i la té de manera molt especial des que el passat 27 d’octubre el BOE va publicar el Reial Decret de convocatòria d’eleccions al Parlament.’ Segons CCOO, ‘a partir d’aquest moment i segons la doctrina de la Junta Electoral els mitjans de comunicació han de complir amb els compromisos de pluralisme, igualtat, proporcionalitat i neutralitat.’