12.06.2023 - 12:02
|
Actualització: 12.06.2023 - 12:19
Catalunya serà Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025. El títol té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, fent valdre les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica. Aquesta és una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) i és un guardó atorgat per un jurat independent i internacional d’experts de diferents àmbits de competència com ara el turisme, la cultura, l’hostaleria i l’agricultura.
El govern destinarà nou milions d’euros per iniciatives que facin valdre el potencial del país com a referent enogastronòmic. El títol l’ha anunciat avui el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol.