Catalunya, el País Valencià i les Illes treballen per presentar projectes conjunts al Perte ‘Nova economia de la llengua’

  • Els governs ja han manifestat la seva preocupació perquè només es preveu de dedicar 30 milions dels 1.100 totals a les llengües oficials diferents del castellà

VilaWeb

Redacció

01.07.2022 - 17:11
Actualització: 01.07.2022 - 19:34

Els responsables de Política Lingüística dels governs de Catalunya, les Illes i el País Valencià s’han reunit avui a Palma i han abordat, entre altres qüestions, la necessitat de presentar projectes conjunts al Projecte Estratègic per a la Recuperació i la Transformació Econòmica (Perte) ‘Nova economia de la llengua’, promogut pel Ministeri d’Afers Econòmics espanyol, que té com a objectiu el de convertir les llengües oficials en elements tractors de la transformació digital.

La reunió, que s’emmarca a la Declaració de Palma que els tres executius van signar el 2017 per treballar plegats en matèria de llengua i cultura, ha comptat amb la presència de la directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes, Beatriu Defior; el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, F. Xavier Vila, i el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano.

Segons ha explicat en una nota de premsa, s’ha destacat la necessitat que tots tres governs presentin un front comú amb projectes conjunts perquè el català pugui optar als recursos econòmics previstos. Els governs ja han manifestat la seva preocupació pel fet que el Perte no tingui un tractament igualitari de totes les llengües oficials de l’estat espanyol i es dediqui principalment a projectes vinculats amb el castellà. Així, inicialment només preveu dedicar 30 milions dels 1.100 totals a les llengües oficials diferents del castellà.

D’altra banda, segons han afegit, dilluns que ve es publicarà una web amb informació dels certificats de català i les equivalències a tot el domini lingüístic. Aquest espai estarà compartit pels tres governs signants de la Declaració de Palma i també el Govern d’Andorra. L’espai inclou informació sobre les proves per obtenir un certificat i un quadre d’equivalències per consultar el reconeixement del certificat a cada territori.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor