04.03.2020 - 18:23
|
Actualització: 04.03.2020 - 18:31
El ple del parlament ha aprovat avui per unanimitat una proposició de llei que obliga els restaurants a facilitar que els clients es puguin emportar en un envàs el menjar que sobri.
Entre altres mesures per a reduir el malbaratament de menjar, la llei insta les empreses a incentivar la venda de productes amb caducitat propera, estableix que les entitats socials que distribueixen aliments els conservin en condicions òptimes i promou que hi hagi acords entre aquestes entitats i les empreses distribuïdores. També estableix que les restes no comestibles s’aprofitin per a altres usos, com els industrials o l’obtenció de compost o de biogàs.
A més, les empreses de la cadena alimentària, tret de les microempreses, hauran de disposar d’un pla de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, i el govern, en col·laboració amb el Consell Català de l’Alimentació, haurà d’elaborar un pla estratègic sobre aquesta qüestió.