‘Càsting Giulietta’ o l’amor més enllà dels vuitanta anys

  • El Teatre Lliure de Gràcia acull aquesta obra de teatre comunitari fins al 13 d'octubre

VilaWeb
'Càsting Giulietta', fotografia d'assaig de Juan Lemus.

Redacció

26.09.2019 - 17:00
Actualització: 26.09.2019 - 18:21

Set dones de més de vuitanta anys es presenten a un càsting per a fer de Julieta en una producció del clàssic de Shakespeare. A la pregunta ‘què és per a tu, l’amor?’, cadascuna d’elles respon segons la seva experiència i memòria. D’aquesta manera, l’espectacle Càsting Giulietta, que es pot veure al Teatre Lliure de Gràcia fins al 13 d’octubre, aborda diferents tipus d’amor més enllà de la parella, com l’amor als fills, als pares, als amics, als animals i, fins i tot, a una mateixa.

L’obra, dirigida pel director del Lliure, Juan Carlos Martel Bayod, i escrita per Marc Artigau, és una coproducció del festival Grec, on es va estrenar al juliol. És la segona obra de teatre comunitari que dirigeix Martel Bayod, després de Sis personatges – homenatge a Tomás Giner, feta amb persones sense sostre. En aquest cas, el col·lectiu que es posa damunt l’escenari és la gent gran; concretament, dones de més de vuitanta anys que no són actrius professionals que no havien trepitjat mai un escenari. 

L’objectiu: explicar l’amor amb testimonis que, mitjançant les seves experiències, construeixen i destrueixen els mites de l’amor. Es tracta de posar en joc la definició d’amor que hi ha en l’imaginari col·lectiu i que condiciona les maneres d’entendre i posar en pràctica les relacions sentimentals. El punt de partida és la història romàntica per antonomàsia, Romeu i Julieta, que servirà per a debatre a favor i en contra de l’amor romàntic.

‘Càsting Giulietta’, fotografia d’assaig de Juan Lemus.

Les actrius sèniors són: Rosó Amades, Genoveva Garriga, Maria Dolores López, Mariona Mayolas, Alícia Pueyo, Maria Salvador i Paquita Soler. Les actrius que interpreten les directores d’aquest càsting tan particular són Àurea Márquez i Clara Manyós.

Durant els assaigs de l’obra, el fotògraf Juan Lemus, vinculat a la Fundació Arrels, va retratar les protagonistes de l’espectacle. El resultat són dues exposicions que es podran veure al vestíbul i al bar del teatre: Making of (vestíbul, fins al 13 d’octubre) i Le mani parlano. Homenatge a la seqüència fotogràfica de Nino Migliori (bar, fins al 3 de novembre).

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor