21.01.2017 - 13:57
|
Actualització: 21.01.2017 - 13:58
Ingredients:
(per 4 persones)
8 carxofes
1 ceba grossa
1 gra d’all, julivert
1 botifarra crua grossa desfeta d’uns 300 g
1 ou
formatge ratllat
un grapat de pinyons
sal, oli
suc de llimona
1 cullerada de farina
salsa de tomàquet
Elaboració:
Agafem les carxofes, les deixem sense tronc i les netegem. Les posem amb aigua, sal, una cullerada de farina i unes gotes de suc de llimona, i que bullin de 12 a 15 minuts.
Mentrestant, en una paella amb oli, sofregim els pinyons. Quan els tenim enrossits, els reservem a sobre d’un paper de cuina. Tallem la ceba ben petita i la posem a sobregir amb el mateix oli. A mitja cocció, quan comença a ser transparent, afegim la botifarra crua, esparracada i ben aixafada. Abans que s’acabi la cocció, tirem una picada d’all i julivert, i afegim els pinyons. Amb el foc apagat, tirem l’ou i remenem amb energia perquè tota la pasta quedi ben homogènia.
Traiem les carxofes del foc i les posem a escórrer de cap per avall. Un cop escorregudes, amb un cobert o amb el dit mateix fem una mica més gran el forat del mig de la carxofa, per poder posar-hi el farcit.
Omplim cada carxofa amb el farcit, ben plena, i per sobre hi posem formatge ratllat. Acabem el plat gratinant les carxofes farcides, al forn a 180º, uns vuit minuts.
Per servir el plat, podem acompanyar les carxofes amb unes cullerades de salsa de tomàquet.