Carxofes farcides

  • La cuina de la Neus ens ofereix un plat amb un producte de temporada

VilaWeb

Neus Cuscó

21.01.2017 - 13:57
Actualització: 21.01.2017 - 13:58

Ingredients:
(per 4 persones)
8 carxofes
1 ceba grossa
1 gra d’all, julivert
1 botifarra crua grossa desfeta d’uns 300 g
1 ou
formatge ratllat
un grapat de pinyons
sal, oli
suc de llimona
1 cullerada de farina
salsa de tomàquet

Elaboració:
Agafem les carxofes, les deixem sense tronc i les netegem. Les posem amb aigua, sal, una cullerada de farina i unes gotes de suc de llimona, i que bullin de 12 a 15 minuts.

Mentrestant, en una paella amb oli, sofregim els pinyons. Quan els tenim enrossits, els reservem a sobre d’un paper de cuina. Tallem la ceba ben petita i la posem a sobregir amb el mateix oli. A mitja cocció, quan comença a ser transparent, afegim la botifarra crua, esparracada i ben aixafada. Abans que s’acabi la cocció, tirem una picada d’all i julivert, i afegim els pinyons. Amb el foc apagat, tirem l’ou i remenem amb energia perquè tota la pasta quedi ben homogènia.

Traiem les carxofes del foc i les posem a escórrer de cap per avall. Un cop escorregudes, amb un cobert o amb el dit mateix fem una mica més gran el forat del mig de la carxofa, per poder posar-hi el farcit.

Omplim cada carxofa amb el farcit, ben plena, i per sobre hi posem formatge ratllat. Acabem el plat gratinant les carxofes farcides, al forn a 180º, uns vuit minuts.

Per servir el plat, podem acompanyar les carxofes amb unes cullerades de salsa de tomàquet.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor