Caruana defensa que definir la tolerància al risc depèn de cada entitat i no del supervisor

  • L'exgovernador del Banc d'Espanya i director gerent del Banc de Pagaments Internacional (BIS, en anglès), Jaime Caruana, ha defensat el paper de la institució durant el seu mandat i ha apuntat que definir la tolerància al risc de cada entitat financera depenia dels seus gestors i no del supervisor.

VilaWeb
Redacció
25.07.2017 - 11:59

MADRID, 25 (EUROPA PRESS)

L’exgovernador del Banc d’Espanya i director gerent del Banc de Pagaments Internacional (BIS, en anglès), Jaime Caruana, ha defensat el paper de la institució durant el seu mandat i ha apuntat que definir la tolerància al risc de cada entitat financera depenia dels seus gestors i no del supervisor.

Així ho ha assenyalat qui va ser el governador del Banc d’Espanya entre els anys 2000 i 2006, durant la Presidència de José María Aznar, en la seva intervenció en la comissió del Congrés que investiga la crisi financera, la fallida de les caixes i el rescat bancari.

Caruana ha apuntat que el supervisor va alertar amb insistència sobre els riscs i va presentar les entitats financeres escrits amb recomanacions i requeriments, especialment relacionats amb els riscs del crèdit, la comptabilització dels riscs i observacions de caràcter general sobre la política creditícia.

L’exgovernador del Banc d’Espanya ha reconegut que una implementació “més ràpida” de la normativa Basilea II a Espanya podria haver ajudat a mitigar els efectes de la crisi, ja que quan finalment es va engegar, el 2008, “ja es coneixia que també resultava insuficient” per frenar els efectes de la crisi.

Caruana ha defensat que el Banc d’Espanya va aplicar la mateixa política supervisora amb totes les entitats financeres i ha afirmat que algunes van prendre més riscs i els van gestionar de pitjor. A més, ha apuntat que la institució ara governada per Luis María Linde va advertir dels problemes específics de les caixes d’estalvis, de la seva governança i de la necessitat que es gestionessin amb rigor.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor