11.04.2024 - 19:34
|
Actualització: 11.04.2024 - 21:54
El cartell de Sant Jordi 2024 de l’Ajuntament de Barcelona ha rebut moltes crítiques, per la manca de referents nacionals, tant de personalitats, partits com d’usuaris. La queixa principal és que no hi apareix cap senyera, quan la bandera sempre és molt present als carrers de Barcelona durant la diada.
Entre les crítiques, hi ha Eduardo Cáliz, advocat penalista i membre d’Arrels Advocades i Alerta Solidària, ho ha definit com que podria ser una passejada de diumenge per qualsevol ciutat holandesa. La CUP Barcelona n’ha dit: “És un exemple més del model de ciutat del PSC, Barcelona com una ciutat més del món: desvinculada de la nació i la cultura catalana. […] Hem de reconèixer que ens sorprèn que encara mantinguin el català…”
Hem "trobat" la versió que el govern de Collboni no s'atreveix a publicar del cartell de #SantJordiBCN.
Hem de reconèixer que ens sorprèn que encara mantinguin el català… https://t.co/v5mIEnyA6q pic.twitter.com/f37lX5YKZC
— CUP Barcelona ♀ (@CUPBarcelona) April 11, 2024
També ho ha criticat Lluís Llach, que ha dit que formava part de la desnacionalització de Catalunya: “I ho fan molt bé.”
Forma part de la desnacionalització de Catalunya. I ho fan molt bé. El problema és què fem nosaltres. https://t.co/tm12YbjYO2
— Lluís Llach (@lluis_llach) April 11, 2024
L’escriptor Joan-Lluís Lluís ha fet aquesta reflexió: “Un Sant Jordi amb moltes roses, pocs llibres i cap senyera. De qui deu ser el somni? Entristida Barcelona.”
Un Sant Jordi amb moltes roses, pocs llibres i cap senyera. De qui deu ser el somni?
Entristida Barcelona. pic.twitter.com/ptNVRDM43h— Joan-Lluís Lluís (@Joanlluislluis) April 11, 2024
Més usuaris hi han afegit comentaris, com ara “perfectament podria ser un cartell electoral del PSC” i “on són les senyeres?”.
Tractant-se de la capital de Catalunya i que és la gran Festa Nacional de Catalunya, que des dels seus inicis ha servit per reivindicar la nostra identitat nacional i per impulsar la producció i comercialització del llibre en català, és trist que no es mostri ni una senyera https://t.co/2IyybwDP2B
— Marc Costa (@CostaTrachsel) April 11, 2024
🤔 i les senyeres? https://t.co/rJF4dEEpXL
— A1tOr Arriaga (@aitorarriaga_b) April 11, 2024
Perfectament podria ser un cartell electoral del PSC https://t.co/ZCPFpigbP9
— Ferran (@elcapgros) April 11, 2024
Aquest cartell és un insult. Ho han aconseguit. https://t.co/SaWgoRSSYF
— Marc Sala 💆🏾 (@MarcSs36) April 11, 2024
El cartell no és pas l’única polèmica d’aquest Sant Jordi 2024. Fa poques setmanes, l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra del Llibre van anunciar un acord que canviava el funcionament de Sant Jordi i que ha causat molta polèmica i ha obert esquerdes al sector. Per primera vegada, qualsevol editorial, llibreria, entitat o associació que vulgui posar una parada a la superilla literària del passeig de Gràcia o en algun dels dotze espais delimitats a la ciutat per vendre llibres durant la diada de Sant Jordi haurà de pagar. Una controvèrsia que ha fet que hi hagués un debat sobre el model de Sant Jordi a la ciutat.