Més de 250 diputats europeus i americans reclamen a Sánchez l’amnistia dels presos polítics

  • Diuen en una carta que l'amnistia ha de ser el començament d'una etapa de diàleg per a trobar una solució al conflicte polític entre Catalunya i Espanya

VilaWeb

Redacció

29.04.2021 - 11:05
Actualització: 29.04.2021 - 12:43

La plataforma Diàleg UE-Catalunya ha adreçat una carta al president espanyol, Pedro Sánchez, i a la vice-presidenta tercera, Yolanda Díaz, en què els reclamen l’amnistia dels presoners polítics independentistes i els altres encausats per la repressió contra l’independentisme. S’hi han adherit més de dos-cents cinquanta eurodiputats i diputats de diversos parlaments nacionals i estatals d’Europa i Amèrica, i roman oberta a rebre més suport.

Entre els signants hi ha cinquanta diputats del Parlament Europeu; vint-i-vuit són del grup dels Verds i dotze del grup de l’Esquerra Unida Europea. Hi ha eurodiputats de dotze estats diferents de la Unió, entre els quals alguns socialistes, conservadors i liberals.

Al costat d’aquests eurodiputats també signen la carta membres de parlaments estatals d’Europa i Amèrica. Hi ha, per exemple, trenta diputats britànics, de la gran majoria de partits, inclosos conservadors i laboristes. També hi ha la majoria dels diputats de partits com el Sinn Féin d’Irlanda, la N-Va i els Verds dels parlaments de Flandes i de Bèlgica, el Bloc d’Esquerra de Portugal i el Partit Comunista de Txèquia.

Així mateix, signen diputats de l’HDP de Turquia, del Bloc Quebequès dels parlaments del Quebec i del Canadà, del Front Ampli de l’Uruguai i del Moviment Revolució Ciutadana de l’Equador.

Els diputats recorden tota la repressió judicial desfermada contra el moviment independentista i les crítiques que ha rebut l’estat espanyol d’Amnistia Internacional i el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de les Nacions Unides. També constaten que l’independentisme va tenir el 52% dels vots a les eleccions del 14-F.

Reclamen que es facin passos valents “cap a la normalitat i la resolució del conflicte per mitjans purament democràtics”, i afirmen que l’amnistia, amb tots els canvis legals i institucionals necessaris, ha de ser el començament d’un procés de diàleg i negociació per a una solució política del conflicte basada en la democràcia, el respecte mutu i el respecte dels drets democràtics del poble català.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor