05.05.2016 - 22:00
|
Actualització: 05.05.2016 - 23:02
Batlles, regidors i més càrrecs electes de la CUP es concentraran aquest migdia (13.00) davant la delegació del govern espanyol a Barcelona contra la suspensió parcial de la llei 24/2015 contra la pobresa i els desnonaments. D’aquesta manera volen mostrar-se en desacord absolut amb la impugnació impulsada pel govern espanyol i exigir a les institucions que desobeeixin la suspensió del Tribunal Constitucional. La CUP demana d’aplicar la norma ‘com si fos vigent’ i fa extensiva la crida a concentrar-se davant la delegació del govern espanyol als càrrecs electes de la resta de formacions polítiques, per defensar la llei i protestar contra els embats de l’estat espanyol en aquesta matèria.
Crida a manifestar-se demà
La CUP va publicar dimecres un manifest per encoratjar el conjunt de la societat a plantar cara a ‘la persecució de les idees’ i manifestar-se demà a Barcelona. Amb el títol ‘Que cap tribunal ens faci callar: per les llibertats‘, el manifest cerca complicitats per a respondre a la persecució de la política catalana, tant als 291 ajuntaments catalans que ja han rebut requeriments de l’Audiència espanyola com al Parlament de Catalunya, que es troba contínuament judicialitzat pel Tribunal Constitucional espanyol.
El manifest comença així: «Davant dels requeriments i citacions a càrrecs electes i institucions, creiem que hi ha una clara voluntat de l’estat d’atemorir el conjunt de la societat catalana començant pels seus representants democràtics. Aquest fet per si sol, pensem, és inacceptable en cap esquema de democràcia i llibertat i de plena garantia dels drets civils i polítics; per això cridem el conjunt de la societat i en especial a les forces democràtiques del país a plantar-se davant de la persecució de les idees.»
El text va aparèixer amb una norantena d’adhesions de tot l’espectre sobiranista i d’esquerres català. Entre els primers signants hi ha Antonio Baños, Arcadi Oliveres, David Fernàndez, el president d’Òmnium Jordi Cuixart, l’economista Elisenda Paluzié, Empar Moliner, Ernest Maragall, l’activista Eva Fernàndez, Jaume Asens, Josep-Lluís Carod Rovira, Lluís Llach, l’antropòleg Manuel Delgado, l’actor Sergi López, Teresa Forcades i Victor Terradelles, membre del consell nacional de CDC, a més d’organitzacions com ara Súmate.