Carles Santos i Jordi Oriol presenten una mirada actual sobre Brossa al TNC

  • Aquest cap de setmana també es fa el festival Barribrossa, dedicat a difondre el seu esperit artístic

VilaWeb

Redacció

12.05.2017 - 02:00

Aquesta primavera el llegat artístic i intel·lectual de Joan Brossa recorre Barcelona a través de reposicions de les seves obres a La Seca – Espai Brossa, una instal·lació creada pel grup Cabosanroque i el festival Barribrossa, que cada any se li dedica al barri del Raval. Doncs des d’ahir el Teatre Nacional de Catalunya se suma a aquest epicentre brossià amb l’estrena a la sala Tallers d’Esquerdes Parracs Enderrocs. Es tracta d’un espectacle ideat per l’artista Carles Santos i el dramaturg Jordi Oriol que compta amb la participació d’alumnes de l’Institut del Teatre i de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

El muntatge de poesia escènica es divideix en dues parts i representa dues mirades ben diferents sobre l’obra de Brossa: la que té Carles Santos per un costat i la de Jordi Oriol per l’altra. Per diferenciar-les, l’obra se separa amb un interludi musical interpretat per alumnes de l’ESMUC. Però els autèntics protagonistes de l’obra no són ni Santos ni Oriol sinó els membres de la jove companyia IT Teatre, nascuda sota el paraigua de l’Institut del Teatre. De fet la feina dels dos creadors consisteix a conduir aquests joves actors a la recerca de Brossa, del seu llegat essencial i de la seva extemporània proposta de futur.

Però més enllà del Teatre Nacional aquest cap de setmana es fa en diversos indrets de Ciutat Vella de Barcelona el Barribrossa, un festival impulsat per La Seca – Espai Brossa que fa catorze anys que reivindica el llegat brossià. Fins al 16 de maig es fan espectacles de formats molt diferents i en indrets molt variats amb l’objectiu ‘d’arrencar alguna espina del nostre ambient teatral quotidià, i de tornar a la llum certes coses oblidades’, tal com deia el mateix Joan Brossa.

Alguns dels espectacles més destacats del cicle són una ‘performance’ participativa que es farà a la sala noble del convent de Sant Agustí amb les ombres que projectes diversos personatges de paper, uns pallassos que passejaran pel born fent veure que van a la guerra o l’espectacle poetico-musical ‘Palau pinta Picasso’. Aquest espectacle, que forma part de les commemoracions de l’Any Palau i Fabre, omplirà el Museu Picasso dels versos que el poeta i crític va dedicar a l’obra del pintor malagueny.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor