26.03.2019 - 16:34
|
Actualització: 27.03.2019 - 09:43
Els històrics militants independentistes Carles Castellanos i Blanca Serra i l’ex-diputada de Catalunya Sí Que Es Pot Àngels Martínez Castells donen suport al Front Republicà ocupant les darreres posicions de la llista per Barcelona a les eleccions espanyoles del 28-A. Castellanos, militant de Poble Lliure i número 32 de la llista, va ser un dels fundadors del PSAN l’any 1968, de l’IPC (Independentistes dels Països Catalans) i de l’MDT (Moviment de Defensa de la Terra). A causa de la seva militància política va ser empresonat i torturat en diverses ocasions. L’any 1992 va haver de sortir de l’estat durant tres mesos per a evitar la macrocausa Operació Garzón per a desarticular l’independentisme combatiu abans de les olimpíades de Barcelona l’any 1992. Anys més tard va ser vice-president de l’Assemblea Nacional Catalana.
Front Republicà ha anunciat que Castellanos tancarà la llista enllaçant un article del seu on parla de la seva experiència davant la repressió i n’analitza els efectes. Vegeu-lo ací:
💭"La repressió com a arma política", per Carles Castellanos, històric militant independentista que tanca la llista per #Barcelona.👇🏼https://t.co/tj3xCMPf0G
— Front Republicà (@Front_Republica) March 26, 2019
D’altra banda, Serra serà la número 28. Als anys 60 va militar al Front Nacional de Catalunya, formació que va deixar per a ser part del comitè executiu del PSAN. Va participar en la fundació de l’Assemblea de Catalunya i en la de l’IPC. El novembre de 1975 s’hagué d’exiliar a la Catalunya Nord on va viure la mort del dictador Franco i on participà al Congrés de Cultura Catalana. L’any 1977, ja a Catalunya, va ser detinguda i acusada d’haver col·laborat amb ETA i el 1980 va ser detinguda de nou acusada de col·laborar amb Terra Lliure. Dos anys després va ser empresonada preventivament amb cinc independentistes més acusats de sedició i apologia de la rebel·lió per portar una pancarta amb el lema ‘independència’.
Martínez Castells, que ocuparà el número 30, va ser diputada de Catalunya Sí Que es Pot com a representant de Podem, organització que va abandonar després que la direcció espanyola del partit en prengués el control pel suport al referèndum de l’1-O. Té una llarga trajectòria militant, que va començar militant al PSUC el 1968. Va participar en la fundació de l’Assemblea de Catalunya i de la secció d’educació de CCOO a Catalunya, així com de la coalició Esquerra Unida i Alternativa.