Carles Castellanos, Àngels Martínez Castells i Blanca Serra tanquen la llista per Barcelona del Front Republicà

  • Militants històrics de l'independentisme i el comunisme català donen suport a la llista

VilaWeb

Redacció

26.03.2019 - 16:34
Actualització: 27.03.2019 - 09:43

Els històrics militants independentistes Carles Castellanos i Blanca Serra i l’ex-diputada de Catalunya Sí Que Es Pot Àngels Martínez Castells donen suport al Front Republicà ocupant les darreres posicions de la llista per Barcelona a les eleccions espanyoles del 28-A. Castellanos, militant de Poble Lliure i número 32 de la llista, va ser un dels fundadors del PSAN l’any 1968, de l’IPC (Independentistes dels Països Catalans) i de l’MDT (Moviment de Defensa de la Terra). A causa de la seva militància política va ser empresonat i torturat en diverses ocasions. L’any 1992 va haver de sortir de l’estat durant tres mesos per a evitar la macrocausa Operació Garzón per a desarticular l’independentisme combatiu abans de les olimpíades de Barcelona l’any 1992. Anys més tard va ser vice-president de l’Assemblea Nacional Catalana.

Front Republicà ha anunciat que Castellanos tancarà la llista enllaçant un article del seu on parla de la seva experiència davant la repressió i n’analitza els efectes. Vegeu-lo ací:

D’altra banda, Serra serà la número 28. Als anys 60 va militar al Front Nacional de Catalunya, formació que va deixar per a ser part del comitè executiu del PSAN. Va participar en la fundació de l’Assemblea de Catalunya i en la de l’IPC. El novembre de 1975 s’hagué d’exiliar a la Catalunya Nord on va viure la mort del dictador Franco i on participà al Congrés de Cultura Catalana. L’any 1977, ja a Catalunya, va ser detinguda i acusada d’haver col·laborat amb ETA i el 1980 va ser detinguda de nou acusada de col·laborar amb Terra Lliure. Dos anys després va ser empresonada preventivament amb cinc independentistes més acusats de sedició i apologia de la rebel·lió per portar una pancarta amb el lema ‘independència’.

Martínez Castells, que ocuparà el número 30, va ser diputada de Catalunya Sí Que es Pot com a representant de Podem, organització que va abandonar després que la direcció espanyola del partit en prengués el control pel suport al referèndum de l’1-O. Té una llarga trajectòria militant, que va començar militant al PSUC el 1968. Va participar en la fundació de l’Assemblea de Catalunya i de la secció d’educació de CCOO a Catalunya, així com de la coalició Esquerra Unida i Alternativa.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor