Cap de setmana de carxofes a Benicarló

  • Hi destaquen tot d’activitats gastronòmiques per potenciar tots els vessants que la carxofa ofereix

VilaWeb

Redacció

26.01.2017 - 02:00
Actualització: 27.01.2017 - 16:47

Entre totes les varietats de carxofa que hi ha al país, la de Benicarló és una de les més apreciades. Per això en aquesta població del Baix Maestrat li dediquen una festa que abasta gairebé tota la temporada d’aquest producte: de desembre a març. Entre els actes, hi destaquen tot d’activitats gastronòmiques per potenciar tots els vessants que la carxofa ofereix: pinxos protagonitzats per la carxofa, tallers de cuina, unes jornades on hi participen tot de restaurants de la ciutat…

I aquest cap de setmana es fa una fira de productes gastronòmics de proximitat, un mercat artesanal i una torrada popular de carxofes. Des del 1998 les carxofes de Benicarló tenen  Denominació d’Origen Protegida, un reconeixement a un cultiu que es creu que va començar a la zona al segle XIII i que es va començar a produir a gran escala ara fa setanta anys. A més de Benicarló, altres pobles dels voltants també produeixen carxofes sota la mateixa marca: Càlig, Peníscola i Vinaròs.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor