26.01.2017 - 02:00
|
Actualització: 27.01.2017 - 16:47
Entre totes les varietats de carxofa que hi ha al país, la de Benicarló és una de les més apreciades. Per això en aquesta població del Baix Maestrat li dediquen una festa que abasta gairebé tota la temporada d’aquest producte: de desembre a març. Entre els actes, hi destaquen tot d’activitats gastronòmiques per potenciar tots els vessants que la carxofa ofereix: pinxos protagonitzats per la carxofa, tallers de cuina, unes jornades on hi participen tot de restaurants de la ciutat…
I aquest cap de setmana es fa una fira de productes gastronòmics de proximitat, un mercat artesanal i una torrada popular de carxofes. Des del 1998 les carxofes de Benicarló tenen Denominació d’Origen Protegida, un reconeixement a un cultiu que es creu que va començar a la zona al segle XIII i que es va començar a produir a gran escala ara fa setanta anys. A més de Benicarló, altres pobles dels voltants també produeixen carxofes sota la mateixa marca: Càlig, Peníscola i Vinaròs.