[VÍDEO] Caos al partit inaugural dels jocs: invasió de camp, petards contra jugadors i joc suspès durant dues hores

• L'àrbitre ha suspès el partit i ha obligat els jugadors d'ambdues seleccions a abandonar el terreny i a refugiar-se als vestidors, amb dos minuts pendents de disputar

VilaWeb
Redacció
24.07.2024 - 19:46
Actualització: 24.07.2024 - 20:02

L’Argentina-Marroc, que –juntament amb l’Usbequistan-Espanya– ha encetat el calendari de futbol masculí de París 2024 s’ha disputat amb uns greus aldarulls que han obligat a suspendre el partit durant dues hores. Els fet han posat en qüestió la seguretat de l’organització durant els primers minuts de competició dels Jocs Olímpics.

Tot i que el caos no s’ha desfermat fins als minuts finals, la tensió s’ha anat notant durant tot el partit a l’estadi Geoffroy-Guichard de Saint-Étienne. L’àrbitre ha hagut de suspendre el joc repetidament a causa d’uns quants salts d’espontanis al terreny de joc. Aquests espectadors han posat a prova la seguretat de l’estadi, sobretot després del primer gol de l’Argentina, al minut 58, per part de Giuliano Simeone, que feia l’1-2 després de dos gols inicials del Marroc. A causa de les interrupcions, l’àrbitre ha decretat quinze minuts –una estona inusitadament llarga– de temps afegit.

Ha estat, precisament, al final d’aquests quinze minuts que l’Argentina, gràcies a Cristian Medina, ha marcat el 2-2 que empatava el partit, cosa que ha suscitat gairebé immediatament una invasió de camp dels afeccionats del Marroc, que també han llançat ampolles i, fins i tot, petards contra els jugadors argentins que hi havia a la gespa celebrant el gol.

Arran dels incidents, l’àrbitre ha suspès el partit i ha obligat els jugadors de totes dues seleccions a abandonar el terreny de joc, amb dos minuts restants per a disputar. Els jugadors s’han refugiat als vestidors i no ha estat fins dues hores després que la situació a l’estadi s’ha normalitzat i els jugadors han pogut tornar al terreny per acabar de disputar els dos minuts de temps afegit, en què el VAR ha acabat anul·lant el gol de l’Argentina que feia l’empat –i que ha desencadenat la invasió de camp– per fora de joc d’un jugador atacant. Dues hores més tard que no era previst, el partit s’ha acabat amb 1-2 favorable al Marroc.