07.02.2024 - 18:24
|
Actualització: 07.02.2024 - 19:58
WhatsApp, l’aplicació de missatgeria instantània més popular, viurà les setmanes vinents un canvi radical que afectarà el funcionament. Meta, l’empresa matriu, ha explicat que implementarà la interoperabilitat amb serveis de tercers. Això vol dir que, del mateix WhatsApp, es podran llegir o enviar missatges a usuaris d’unes altres aplicacions del mateix estil, com ara Telegram i Signal. És previst que entri en funcionament al març.
La companyia, d’aquesta manera, cerca d’ajustar-se a la llei de mercats digitals (DMA) de la Unió Europea (UE), que estableix noves regles per a les grans empreses tecnològiques, que són considerades com a guardians de l’accés. Amb la llei, la UE pretén que assumeixin unes quantes obligacions, que en teoria ha de servir per a garantir la competència justa en el sector.
Com s’implementarà, la interoperabilitat?
D’acord amb això, Meta ha desenvolupat una alternativa de comunicació a dins de WhatsApp, de manera que els usuaris podran comunicar-se amb persones d’altres plataformes, sense que aquestes disposin d’un compte de Meta.
El director d’enginyeria de WhatsApp, Dick Brouwer, ha explicat fa poc en una entrevista amb Wired què és el que han aconseguit els darrers mesos de cara a complir les obligacions de la DMA i com espera d’implementar la interoperabilitat en el servei de missatgeria.
Les empreses de missatgeria que vulguin formar part del pla, a més, hauran de signar un acord amb Meta i seguir-ne els termes. Brouwer ha dit que, a part d’oferir interoperabilitat, també es vol preservar la privacitat, seguretat i integritat de WhatsApp.
La interoperabilitat tant a WhatsApp com a Messenger se centrarà inicialment en la missatgeria de text i de veu i l’enviament d’imatges, vídeos i fitxers a través de xats amb un interlocutor, tal com recull la legislació europea. No serà fins més endavant quan arribi a trucades i xats grupals.