El Canet Rosselló rep una inversió milionària i aspira a tornar aviat a l’elit del futbol

  • El club nord-català vol mantenir la identitat al mateix temps que reforça el projecte

VilaWeb

Text

Alexandre Solano

20.08.2021 - 21:50

El modest Canet Rosselló Futbol Club, que actualment juga a la National 2, la quarta divisió del futbol masculí francès, ha posat en marxa un projecte ambiciós que el pot portar en poc anys a competir al nivell més alt.

El club va aparèixer fa uns mesos a tots els mitjans de comunicació després d’haver eliminat l’Olímpic de Marsella, cosa que va cridar l’atenció de l’Athlon CIF, un fons australià especialitzat en inversions en organitzacions esportives, que s’ha proposat de promocionar el Canet fins a la Ligue 2, la segona categoria més alta del futbol francès, en un termini de tres anys a cinc.

Els inversors van signar un protocol d’adquisició del club i immediatament van contribuir al pressupost d’enguany amb 1,5 milions d’euros, cosa que ha fet que es dupliqui, atès que fins ara era d’1,1 milions. Per a aquesta temporada, l’equip s’ha reforçat amb deu jugadors nous i de moment no ha perdut cap dels dos partits que ha jugat.

Un club amb noves aspiracions que no vol perdre la identitat

El cap de l’Athlon i nou president del Canet Rosselló, David Gibson, ex-jugador de rugbi, explica al diari l’Indépendant que es van fixar en uns quants clubs de la National 2, però que van optar per l’equip nord-català per la situació geogràfica i financera: “Era el lloc perfecte per invertir. Un club amb una forta identitat, de bon nivell, al qual podríem ajudar a apuntar molt més amunt.”

El nou director esportiu és l’ex-futbolista occità Gérald Passi, que arriba a través del fons i que serà l’encarregat de posar les bases del nou projecte, com ara la preparació d’un estadi completament nou. Un dels referents estudiats pels inversors és el del RB Leipzig, que ha passat del futbol amateur alemany a jugar la Lliga de Campions. El fons australià té la intenció d’invertir en més clubs europeus de la tercera divisió o quarta amb la intenció de promocionar-los. Gibson explica que segueixen cinc equips més, dos anglesos i tres de la resta d’Europa, i que en poques setmanes potser anunciaran una altra adquisició.

Una de les principals preocupacions dels responsables que van negociar en nom del Canet Rosselló era que es mantingués el ple respecte de la identitat. D’ençà del 2015 ha pujat tres vegades de categoria i, tal com expliquen: “S’ha tornat a convertir en el club de futbol insígnia del país català.” Per a mantenir aquest paper, es va crear una societat anònima esportiva professional (SASP), dirigida pels inversors, que s’encarrega de gestionar el primer equip. En canvi, l’associació esportiva es manté com a responsable dels equips juvenils, dels colors, de l’escut i de l’estadi; fet que, tal com explica el mànager general del club, Jordi Delclos, permet de mantenir el vessant associatiu, l’educador i la formació.

El club de futbol insígnia de Catalunya Nord

El Canet Rosselló va sorgir de la unió del FC Canet i del Perpinyà Futbol Català l’any 2002. El club de la capital nord-catalana havia arribat a jugar a la Ligue 2. Tanmateix, arran de les dificultats econòmiques importants que tenia, va ser descendit administrativament a la Divisió d’Honor del Llenguadoc i, pel risc real de desaparèixer, es va acabar fusionant amb el Canet, tot formant el Perpinyà Canet FC.

L’any 2014, l’Ajuntament de Perpinyà va decidir de desvincular-se del capital del club, a causa de la inversió financera que implicava, i d’aquesta manera va néixer el Canet Rosselló Futbol Club. D’ençà d’aquell moment, els ascensos es van encadenar fins a arribar a la National 2. Ara, amb l’ajuda de l’Athlon CIF, volen recuperar els millors moments del futbol a Catalunya Nord.

El club va tenir un escut molt similar al del Futbol Club Barcelona fins el 2019.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor