Canelons de brandada de bacallà amb salsa de pebrot escalivat

  • Uns canelons originals per a donar un color i un gust diferent al Nadal

VilaWeb

Neus Cuscó

16.12.2017 - 22:00

Ingredients:
(per a 16 canelons)
—1 paquet de canelons
—1 quilo de bacallà en remull
—mig pot de crema de llet
—1 patata grossa amb pell
—1 pebrot gros escalivat
—1 got d’oli
—1 fulla de llorer
—4 grans d’all
—una mica de bitxo o pebre negre

Elaboració:
Posem aigua en un cassó, amb oli, una fulla de llorer i quatre alls sencers. Afegim el bacallà. Quan l’aigua comenci a bullir, tanquem el foc, tapem i reservem.

A part, bullim les plaques del canelló amb aigua, sal, una fulla de llorer i un bon raig d’oli. Les fiquem una per una i les deixem bullir deu minuts. Després, les fem assecar a sobre d’un drap de cuina.

Per a fer la brandada: agafem el bacallà i el posem en un bol, a trossos (i sense espines), amb la patata bullida i sense pell, l’oli, la crema de llet i els alls. Ho passem tot per la batedora. La textura ha de ser de maonesa molt espessa.

Posem brandada a sobre de cada placa de caneló, l’emboliquem i l’anem col·locant en una safata, untada amb mantega.

Per fer la salsa: agafem el pebrot escalivat i la crema de llet que ens queda i ho passem pel túrmix. Aboquem la salsa per sobre els canelons.

Acabarem el plat gratinant els canelons amb una mica de formatge ratllat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor