29.08.2015 - 06:00
Ingredients:
(per a 6 persones)
1 quilo de cananes mitjanes
2 cebes grosses
2 tomàquets petits
all i julivert
sal
oli
un raig de xerès o vi blanc
Elaboració:
D’aquest plat se’n diu ‘a la brutesca’, perquè les cananes es posen a la cassola ben netes però senceres.
En una cassola amb oli, posem la ceba tallada fina i la fem daurar. Quan es faci transparent hi afegim el tomàquet tallat. Hi posem un polsim de sal i deixem que el sofregit es vagi fent.
Un cop tinguem el sofregit, aboquem les cananes a la cassola, ben netes però senceres, les salem i les deixem coure durant vint minuts amb la tapa posada i remenant de tant en tant.
En aquest punt, que correspon a mitja cocció del plat, hi afegim all i julivert i un raig de xerès o vi blanc i rectifiquem de sal. Tornem a tapar la cassola i deixem coure les cananes vint minuts més.
Les cananes queden ben sucoses i gustoses i el plat es pot acompanyar d’arròs blanc.