Cananes a la brutesca

  • Una cocció senzilla que deixa expressar el millor d’aquest mol·lusc versàtil, nutritiu i econòmic, parent del calamar

VilaWeb
Montserrat Serra
29.08.2015 - 06:00

Ingredients:
(per a 6 persones)

1 quilo de cananes mitjanes
2 cebes grosses
2 tomàquets petits
all i julivert
sal
oli
un raig de xerès o vi blanc

Les cananes encara crues, acabades de tirar a la cassola.
Les cananes encara crues, acabades de tirar a la cassola.

Elaboració:
D’aquest plat se’n diu ‘a la brutesca’, perquè les cananes es posen a la cassola ben netes però senceres.

En una cassola amb oli, posem la ceba tallada fina i la fem daurar. Quan es faci transparent hi afegim el tomàquet tallat. Hi posem un polsim de sal i deixem que el sofregit es vagi fent.

Un cop tinguem el sofregit, aboquem les cananes a la cassola, ben netes però senceres, les salem i les deixem coure durant vint minuts amb la tapa posada i remenant de tant en tant.

En aquest punt, que correspon a mitja cocció del plat, hi afegim all i julivert i un raig de xerès o vi blanc i rectifiquem de sal. Tornem a tapar la cassola i deixem coure les cananes vint minuts més.

Les cananes queden ben sucoses i gustoses i el plat es pot acompanyar d’arròs blanc.

Les cananes a punt de servir.
Les cananes a punt de servir.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor