24.09.2016 - 02:00
Ingredients:
(per a quatre persones)
1 quilo de ceba
de 8 a 12 calamars (segons la mida)
oli, pebre negre
1 gotet de vi blanc (per exemple, un xarel·lo del Penedès)
2 grans d’all
1 fulla de llorer
Elaboració:
Tallem la ceba ben fineta. La posem a coure en una paella amb una mica d’oli i sal, a foc molt lent, d’una hora i mitja a dues. Durant aquest temps, remenem la ceba de tant en tant.
Mentrestant, netegem els calamars (deixem les aletes). Si els calamars són petits, col·loquem els tentacles a dintre. Si són més grans, els podem guardar per fer un altre plat.
Agafem una altra paella amb una mica d’oli i quan sigui ben calent hi sofregim els calamars fins que perdin l’aigua. Després hi posem sal i pebre.
Mentrestant, afegim a la ceba dos grans d’all ben picats, el gotet de vi i una fulla de llorer. La ceba agafarà una textura nova, gelatinosa.
Quan els calamars i la ceba són fets, els barregem i els fem coure cinc minuts més. El plat ja es podrà servir.