Calamars amb ceba confitada

  • És època de menjar aquest mol·lusc gustós i versàtil

VilaWeb

Neus Cuscó

24.09.2016 - 02:00

Ingredients:
(per a quatre persones)
1 quilo de ceba
de 8 a 12 calamars (segons la mida)
oli, pebre negre
1 gotet de vi blanc (per exemple, un xarel·lo del Penedès)
2 grans d’all
1 fulla de llorer

Elaboració:
Tallem la ceba ben fineta. La posem a coure en una paella amb una mica d’oli i sal, a foc molt lent, d’una hora i mitja a dues. Durant aquest temps, remenem la ceba de tant en tant.

Mentrestant, netegem els calamars (deixem les aletes). Si els calamars són petits, col·loquem els tentacles a dintre. Si són més grans, els podem guardar per fer un altre plat.

Agafem una altra paella amb una mica d’oli i quan sigui ben calent hi sofregim els calamars fins que perdin l’aigua. Després hi posem sal i pebre.

Mentrestant, afegim a la ceba dos grans d’all ben picats, el gotet de vi i una fulla de llorer. La ceba agafarà una textura nova, gelatinosa.

Quan els calamars i la ceba són fets, els barregem i els fem coure cinc minuts més. El plat ja es podrà servir.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor