CaixaBank col·loca 1.250 milions en la seva primera emissió de deute sènior ‘non-preferred’

  • CaixaBank ha tancat aquest dijous la seva primera emissió de deute sènior 'non-preferred' en bons a cinc anys i quatre mesos --gener del 2023-- per import de 1.250 milions d'euros, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
31.08.2017 - 19:25

BARCELONA, 31 (EUROPA PRESS)

CaixaBank ha tancat aquest dijous la seva primera emissió de deute sènior ‘non-preferred’ en bons a cinc anys i quatre mesos –gener del 2023– per import de 1.250 milions d’euros, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

El rendiment dels títols s’ha situat en 95 punts bàsics per sobre de ‘mid swaps’ –un tipus d’interès de referència per a aquest tipus d’emissions–, la qual cosa suposa 15 punts bàsics menys respecte als 110 oferts en l’anunci de l’emissió, de manera que el quota s’ha situat en l’1,125%.

Els bancs col·locadors d’aquesta emissió han estat CaixaBank, Citi, HSBC, Nomura i Société Générale, en una operació en què la demanda ha superat els 3.500 milions d’euros.

A més de l’elevada demanda, CaixaBank ha destacat la qualitat de les ordres per part de 200 inversors institucionals que han mostrat el seu interès pel crèdit de l’entitat.

Així mateix, ha remarcat la participació d’inversors estrangers, que representen el 84% de l’adjudicació, i la “excel·lent qualitat del llibre” amb el 89% col·locat entre fons sobirans, fons d’inversió i companyies d’assegurances.

NOVA NORMATIVA

El deute sènior no preferent és un nou tipus de deute aprovat el passat mes de juny pel Govern central per facilitar a les entitats el compliment dels requeriments mínims de fons propis i passius admissibles (MREL, segons les seves sigles en anglès).

A través d’un Reial decret Llei, el Govern central va concedir als crèdits ordinaris no preferents categoria legal, en línia amb el que s’ha dut a terme per altres Estats membres, amb els estàndards regulatoris internacionals i amb les propostes que actualment s’estan fent en el marc de la Unió Europea (UE).

Aquest nou tipus de deute té un ordre de prelació inferior, en cas de resolució o concurs, a la resta de crèdits ordinaris, però superior al deute subordinat, i ha estat dissenyat pels reguladors per incrementar la solvència dels bancs i garantir l’existència de majors passius que absorbeixin pèrdues en cas de resolució de l’entitat.

CaixaBank ha argumentat que aquesta nova emissió reforça la posició de l’entitat de cara als futurs requeriments de MREL i reflecteix la intenció del banc de construir un matalàs de deute ‘bail-inable’ per augmentar la protecció de creditors sènior i dipositants.

A més, incrementa els actius líquids d’alta qualitat del grup CaixaBank que, a 30 de juny, arriben als 50.000 milions d’euros, amb un Liquidity Coverage Ràtio (LCR) del 208%, “molt per sobre del mínim requerit del 80% pel 2017”.

L’entitat presidida per Jordi Gual completa així la seva sisena emissió de deute institucional el 2017 i és l’únic emissor espanyol que aquest any ha accedit al mercat en tots els formats de deute, després d’haver emès cèdules hipotecàries, deute sènior, deute subordinat Tier 2, participacions preferents eventualment convertibles en accions (Cocos), i el nou instrument de deute sènior no preferent, aprofitant l’entorn de tipus d’interès històricament baixos; en conjunt, les emissions del 2017 han aconseguit els 6.750 milions d’euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor