Bunyols de Quaresma amb poma

  • Unes postres fines, per a infants i grans

VilaWeb
Neus Cuscó
17.02.2018 - 22:00

Ingredients:
—150 g de farina
—2 ous
—2 pomes golden
—una tassa mitjana de llet
—una cullerada de llevat Royal
—125 g de sucre
—50 g sucre de llustre
—oli de gira-sol per a fregir
—una copeta d’anís
—una mica de sal

Elaboració:
En un bol, hi posem el sucre, els dos rovells d’ou i anem batent. Hi afegim les pomes pelades i triturades, la llet, el raig d’anís i, al final, la farina i el llevat. Que quedi tot ben batut. Tapem el bol amb paper film i el deixem a la nevera mitja hora o tres quarts.

Agafem les clares, hi posem un polsim de sal i les muntem a punt de neu. Amb compte, incorporem les clares a la pasta, sempre de baix cap a dalt, per evitar que baixi la clara.

En una paella mitjana posem oli abundant. Quan l’oli és calent però no arribi a fumejar, amb dues culleres de postres anem abocant-hi porcions petites de la pasta. Quan els bunyols siguin fets per un cantó, els girem amb compte. Un cop daurats, retirem els bunyols del foc i els posem a sobre de paper de cuina per eixugar l’oli sobrant.

Per servir, posem els bunyols en una safata, freds, i just abans de menjar hi tirem sucre de llustre per sobre.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor