11.02.2022 - 16:24
|
Actualització: 11.02.2022 - 17:24
La Comissió Europea ha autoritzat la comercialització de grills com a aliment a la Unió Europea. Es tracta del tercer insecte que l’executiu comunitari declara com a comestible després d’haver-ho fet l’any passat amb l’escarabat de la farina i la llagosta migratòria. Com a aliment, els grills estaran disponibles al bloc comunitari congelats, dissecats o en pols. La decisió arriba arran de la decisió de l’Agència Europea de Salut Alimentària de declarar que el consum d’aquest insecte és “segur” i que, posteriorment, els estats membre donessin el desembre el seu aval a autoritzar la comercialització de grills com a aliments.
Segons l’Agència Europea de Salut Alimentària, els grills són nutritius i una “font alimentària saludable amb alt contingut de greix, proteïna, vitamina, fibra i contingut mineral”. Brussel·les considera els insectes com una font de proteïna alternativa que pot ajudar a crear un sistema alimentari més sostenible.