Brussel·les insisteix a esperar informació del govern espanyol abans de pronunciar-se sobre l’amnistia

  • "Procedirem de manera ordenada. Hem demanat informació a autoritats espanyoles, esperarem a rebre-la per a fer una anàlisi", ha dit el portaveu en cap de la Comissió Europea, Éric Mamer

VilaWeb
Europa Press / Redacció
10.11.2023 - 17:39
Actualització: 10.11.2023 - 22:08

La Comissió Europea ha insistit que no prendrà posició sobre la llei d’amnistia pactada entre Junts i el PSOE fins que tingui sobre la taula un text legal a analitzar.

“Procedirem de forma ordenada. Hem demanat informació a autoritats espanyoles, esperarem a rebre-la per a poder fer una anàlisi sobre la base del conjunt dels elements pertinents, no tenim comentaris”, ha dit el portaveu en cap de la Comissió Europea, Éric Mamer.

Brussel·les aclarit també que la seva comunicació amb les autoritats espanyoles respon a les queixes rebudes per part ciutadans i altres actors que van expressar preocupació per la proposta, si bé ha remarcat que la Comissió Europea “no ha expressat preocupacions” sobre una possible amnistia. “No hem expressat cap opinió sobre una cosa que no hem vist”, ha dit Mamer.

Quant als escrits remesos pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a l’executiu comunitari per a denunciar una proposta que titlla “d’atac a l’estat de dret”, el portaveu també ha evitat de pronunciar-se’n, més enllà de confirmar que la Comissió els ha rebut.

L’objectiu ara –ha insistit– és “analitzar la situació sobre la base de les informacions” perquè és “la forma més rigorosa de conducta”. I ha afegit: “Estem en un procés, hem demanat informació i esperem més informació[…] La qüestió a examinar no és quin és el tema de la llei sinó això que hi ha en el text legal”.

Finalment, sobre el fet que la carta del comissari de Justícia, Didier Reynders, dirigida al govern espanyol es conegués a través de l’eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez –del mateix grup polític que el comissari–, Mamer ha remarcat que les comunicacions entre Brussel·les i els estats membres són bilaterals i que “convindria que es mantinguessin en la confidencialitat”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor