Brexit.- Experts de la UAO CEU creuen que un referèndum no és via per a problemes “existencials”

  • El director del departament de Dret i Ciència Política de la Universitat Abat Oliba CEU, Pablo Nuevo, ha afirmat aquest divendres que els referèndums no són la millor via per resoldre problemes que tenen un caràcter "existencial" i conseqüències importants per al futur.

VilaWeb
Redacció
24.06.2016 - 18:37

BARCELONA, 24 (EUROPA PRESS)

El director del departament de Dret i Ciència Política de la Universitat Abat Oliba CEU, Pablo Nuevo, ha afirmat aquest divendres que els referèndums no són la millor via per resoldre problemes que tenen un caràcter “existencial” i conseqüències importants per al futur.

En declaracions a Europa Press, Nuevo ha assegurat que el problema que té el referèndum és que per les seves pròpies característiques no admet “compromisos, gradualisme ni graduació” en temes rellevants que poden fraccionar la societat.

“Es tracta d’una decisió irreversible, que genera frustració i angoixa”, ha subratllat, i ha afegit que el mètode del referèndum s’allunya de la tradició britànica del parlamentarisme i la negociació.

EFECTES EN L’ECONOMIA

El professor d’Economia Mundial de la Universitat Abat Oliba CEU, Alejandro Gisbert, també ha assegurat que el resultat del referèndum “debilita” el Regne Unit i la UE a mitjà i llarg termini, i que es podria traduir en un deteriorament dels serveis públics i en una revisió de les pensions.

Ha asseverat que la decisió dels britànics tindrà conseqüències en el consum i que molts inversors evitaran l’entrada al Regne Unit per “incertesa”.

Ha assenyalat que els efectes sobre l’agricultura, que té un pes de l’1% al PIB del Regne Unit, es traduiran en un augment dels aranzels, mentre que la indústria, 15% del PIB, es pot veure afectada per la migració de part de les empreses a l’Europa continental.

En relació amb el sector serveis, que representa el 76% del PIB, i el sector financer, el 8%, Gisbert ha assenyalat que és probable que part de les infraestructures financeres de la City londinenca es traslladin a París o Frankfurt.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor