La Bressola nomena president l’advocat Guillem Nivet després d’haver plegat Eva Bertrana

  • L'entitat també ha elegit els membres del consell d'administració, però el càrrec de l'ex-directora continua vacant

VilaWeb

ACN

12.09.2023 - 11:38
Actualització: 12.09.2023 - 12:30

L’associació la Bressola de Catalunya Nord ha nomenat l’advocat Guillem Nivet nou president, en una assemblea general extraordinària després de la dimissió de l’ex-directora general Eva Bertrana per “tensions i desacords” el mes de juliol. Nivet, que ja formava part de l’anterior consell d’administració, substituirà Joan Sebastià Haydn. En l’assemblea també s’han elegit els membres de la llista que Nivet va presentar per al consell d’administració, que també va plegar amb Bertrana. En formaran part Francesc Bitlloch (secretari general), Julieta Lauduique (Tresorera), Joan-Jaume Alquier, Mireia Falquès, Èric Forcada, Mònica Guerrero, Guillem Taurinya i Gerard Thorent.

El càrrec de Bertrana, però, continua vacant mentre l’entitat engega una nova etapa que té per objectiu “continuar consolidant i fent créixer el projecte”. En aquest sentit, l’associació admet que la marxa de l’ex-directora general després de trenta-nou anys demostra que la Bressola “està patint una crisi de creixement” i que això els obliga a “repensar el futur”.

Per això, el nou consell d’administració impulsarà una reflexió àmplia que ha de culminar amb un pla de refundació i de futur on participin “tots els membres de l’entitat i les institucions”.

L’associació assegura que la demanda de l’escola immersiva en català continua augmentant a Catalunya Nord. Per això, mantenen converses amb diversos municipis per obrir nous centres de cara els anys vinents i continuen treballant en el projecte de Liceu al monestir del Vernet, a Perpinyà.

Des de la Bressola, a més, agraeixen la tasca de Bertran al capdavant de l’entitat i també la feina feta per l’expresident.

“La història de La Bressola és una història de lluita obstinada per la recuperació de la llengua i la nostra cultura a la Catalunya Nord, per fer del català la llengua dels infants i la llengua de futur”, asseguren des de l’entitat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor