Bravo reconeix que el pla d’evacuació de la Ciutat de la Justícia està desactualitzat i que no es fan simulacres

  • La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha reconegut que el pla d'evacuació de la Ciutat de la Justícia de València, que roman tancada des del diumenge després de registrar-se un incendi que va afectar quatre jutjats, està desactualitzat, i que no es fan simulacres des de 2006. Així, i mentre es determinen les causes concretes que van originar el foc, ha assumit la responsabilitat que li correspon.

VilaWeb
Redacció
12.09.2017 - 16:11

VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha reconegut que el pla d’evacuació de la Ciutat de la Justícia de València, que roman tancada des del diumenge després de registrar-se un incendi que va afectar quatre jutjats, està desactualitzat, i que no es fan simulacres des de 2006. Així, i mentre es determinen les causes concretes que van originar el foc, ha assumit la responsabilitat que li correspon.

Bravo s’ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació després de mantindre este dimarts una reunió amb la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Pilar de la Oliva; el jutge degà de València, Pedro Viguer; un vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i els titulars dels jutjats afectats pel foc.

La conselleria seguix pendent de rebre diversos informes relacionats amb l’incendi per a saber amb certesa les causes del foc, el funcionament del sistema d’alarmes i la qualitat de l’aire de l’edifici amb l’objecte de veure si hi ha elements tòxics derivats del fum.

Amb els resultats d’estos informes, que es preveu que arriben al llarg del dia, Bravo els hi comunicarà a De la Oliva perquè decidisca “el que corresponga”, ha dit. “En este moment prioritza la salut de les persones”, ha assenyalat, per damunt de les disfuncions que s’ocasionen amb la paralització de terminis i la suspensió de juís.

Pel que fa al manteniment i seguretat de l’edifici, Bravo ha reconegut que el pla d’evacuació de la Ciutat de la Justícia no està actualitzat, encara que sí existix. Actualment, ha agregat, s’havia remès al servici d’Infraestructures perquè fera una nova planimetria, atés que des de 2006 –quan es va elaborar el pla– s’han fet canvis i reformes i el projecte estava desactualitzat.

Des de 2015, quan Bravo va arribar a la conselleria, la “prioritat” ha sigut engegar plans en aquells edificis judicials en els quals no hi havia, i ha posat com a exemples que ciutats de la justícia com Elx, Vila-real o Paterna no comptaven amb este tipus de plans i “portaven anys funcionant”.

Així, s’ha intentat donar prioritat a les seus judicials que no comptaven amb estos plans, i en el cas de la Ciutat de la Justícia de València, s’estava treballant per a actualitzar-ho, ha insistit. “Quan arribem a la conselleria, ens va paréixer gravíssim que la major part de les seus tenien plans l’última actualització dels quals era de 2010-11”, ha agregat.

Preguntada per quan es va fer l’últim simulacre contra incendis en la Ciutat de la Justícia, la consellera ha manifestat que “pel que diuen els sindicats, crec que que l’últim va ser en 2006”.

SERVICI D’ALARMA

D’altra banda, a la consellera se li ha interpel·lat per si durant l’incendi no va saltar el sistema d’alarma de l’edifici judicial i, sobre este tema, ha indicat que “hi ha versions contradictòries”. “No m’atrevisc encara a fer una anàlisi del motiu. No s’ha constatat. La policia científica està treballant sobre açò”.

“En el contracte de manteniment açò ho teníem encarregat i anem a veure el que diuen els informes de la Policia Científica i els tècnics de l’Invassat”, ha dit, per a agregar que ahir també van obrir una investigació interna “respecte a tot” per a “conéixer la comesa de cada empresa encarregada de la seguretat i del manteniment”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor