22.10.2016 - 12:35
Per a la brandada:
Ingredients
(per quatre persones)
250 g de bacallà remullar al punt
100 g de patates bullides amb pell
100 ml d’oli
50 ml crema de llet
1 gra d’all
1 fulleta de llorer
Elaboració:
Posem aigua al foc en una cassola, amb el llorer i el bacallà sencer amb pell i tot. Quan comenci a sortir escuma, apaguem el foc i ho deixem refredar una mica. Escorrem el bacallà, traiem la pell (i si ha quedat alguna espina també) i el fem a trossos.
Bullim les patates amb pell, amb una mica de sal, entre 15 i 25 minuts, depenent de la mida.
Agafem el bacallà, el posem en un bol, amb l’oli, l’all, la crema de llet i les patates. Ho passem per la batedora. La textura ha de ser de crema.
Podem acompanyar la brandada de torradetes o crostonets de pa, amb unes olives negres o olivada.
Per les patates farcides amb brandada de bacallà amb salsa de pebrot escalivat:
Ingredients:
(per a quatre persones)
4 patates grosses bullides amb pell
brandada (veure la recepta de dalt)
Per fer la beixamel:
300 ml de llet
30 g farina
30 g mantega
nou moscada, sal, pebre
Unes tires de pebrot vermell escalivat
formatge parmesà o per gratinar
Elaboració:
Bullim les patates i un cop fredes les partim per la meitat, les buidem una mica amb una cullereta i les omplim amb la brandada. Per sobre hi posem la beixamel feta amb els ingredients que tenim i el pebrot triturat dins la beixamel. La salsa queda d’un color rosat. Hi tirem formatge ratllat a sobre i les gratinarem.