Brandada de bacallà

  • Fina, versàtil, amb torradetes o amb patates farcides amb salsa de pebrot escalivat

VilaWeb

Neus Cuscó

22.10.2016 - 12:35

Per a la brandada:

Ingredients
(per quatre persones)
250 g de bacallà remullar al punt
100 g de patates bullides amb pell
100 ml d’oli
50 ml crema de llet
1 gra d’all
1 fulleta de llorer

Elaboració:
Posem aigua al foc en una cassola, amb el llorer i el bacallà sencer amb pell i tot. Quan comenci a sortir escuma, apaguem el foc i ho deixem refredar una mica. Escorrem el bacallà, traiem la pell (i si ha quedat alguna espina també) i el fem a trossos.

Bullim les patates amb pell, amb una mica de sal, entre 15 i 25 minuts, depenent de la mida.

Agafem el bacallà, el posem en un bol, amb l’oli, l’all, la crema de llet i les patates. Ho passem per la batedora. La textura ha de ser de crema.

Podem acompanyar la brandada de torradetes o crostonets de pa, amb unes olives negres o olivada.

Per les patates farcides amb brandada de bacallà amb salsa de pebrot escalivat:

Brandada amb patates.


Ingredients:
(per a quatre persones)
4 patates grosses bullides amb pell
brandada (veure la recepta de dalt)

Per fer la beixamel:
300 ml de llet
30 g farina
30 g mantega
nou moscada, sal, pebre
Unes tires de pebrot vermell escalivat
formatge parmesà o per gratinar

Elaboració:
Bullim les patates i un cop fredes les partim per la meitat, les buidem una mica amb una cullereta i les omplim amb la brandada. Per sobre hi posem la beixamel feta amb els ingredients que tenim i el pebrot triturat dins la beixamel. La salsa queda d’un color rosat. Hi tirem formatge ratllat a sobre i les gratinarem.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor