Boye acusa el jutge Aguirre de conxorxar-se amb un periodista en la causa sobre la trama russa

  • La interlocutòria de fa una setmana tindria importants similituds amb un llibre publicat aquest dimecres

VilaWeb

Text

Alexandre Solano

28.06.2024 - 20:03
Actualització: 28.06.2024 - 21:41

L’advocat Gonzalo Boye ha denunciat que el jutge Joaquín Aguirre, del cas Vólkhov, que va obrir divendres passat una peça separada per a continuar la instrucció de l’anomenada “trama russa” del procés, ha inclòs en la interlocutòria informació que coincideix amb parts del llibre La trama rusa, publicat aquest dimecres pel periodista David Alandete. “No estic segur de què es va redactar primer, si aquest libel o la interlocutòria per la qual el jutge Aguirre ens ha encausat, però les similituds són preocupants. A més, hi ha un reconeixement explícit de l’origen de la informació reproduïda”, diu Boye a les xarxes socials.

Sobre això, Boye, advocat de Josep Lluís Alay, ja va denunciar a començament d’any una actuació irregular del jutge Aguirre. Un pla que Boye dibuixava al llarg de la vintena de pàgines d’un recurs i que consistiria en la filtració de continguts a periodistes, que posteriorment arribaven al jutjat en forma de retalls inclosos en cartes anònimes adreçades al jutjat i que servien a Aguirre de justificació per a engegar, primer, la causa Vólkhov el 2020 i, més tard, per a reactivar-la.

En el cas ara denunciat, hi apareix la mateixa informació en el llibre, que no ha aparegut fins aquesta setmana, i la interlocutòria de fa una setmana, fet que pressuposa ara que hi ha alguna mena de relació i coordinació entre el periodista i el jutge. Per exemple, hi hauria el fet d’implicar el periodista Carles Porta, tal com fa el periodista i com va fer també el jutge per primera vegada la setmana passada. Alandete va ser desacreditat per prova de vincular el procés català amb Rússia. El periodista del diari El País va arribar a portar aquestes ingerències a una comissió d’investigació sobre notícies falses del parlament britànic. Tanmateix, un informe encarregat per la cambra a experts en xarxes socials va desmuntar les teories del diari espanyol.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor