Boye dóna pistes per a penalitzar els responsables de la violació dels drets de Puigdemont, Junqueras i Comín

  • L'advocat de Puigdemont i Comín assenyala les vulneracions que posa en relleu la sentència del TJUE sobre Junqueras

VilaWeb

Redacció

22.12.2019 - 09:06
Actualització: 23.12.2019 - 09:44

Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont i Toni Comín, ha explicat les possibles conseqüències de la sentència del TJUE sobre Oriol Junqueras no sols per al Tribunal Suprem, sinó també per a la Junta electoral espanyola. Bo i assenyalant les persones i institucions que van impedir a tots tres de ser reconeguts com a eurodiputats.

‘El TJUE qüestiona, a parts iguals, el Suprem i la Junta Electoral Central, que, per cert, és la que va remetre al Parlament Europeu una llista “incompleta” d’eurodiputats electes i proclamats… Evidentment aquella llista no era l’autèntica ni l’oficial’, diu Boye a Twitter.

I continua: ‘Seria interessant de saber per què, quan es va remetre aquella llista “incompleta”, el president de la JEC no va signar la comunicació i va haver de fer-ho el vice-president. El Parlament Europeu, el 24 de maig, va remetre una carta al president de la JEC indicant-li què havien de remetre’ls després de les eleccions… Seria interessant de saber per què Antoni Tajani va acceptar una llista “incompleta” que no era la que ell havia demanat el 24 de maig’, assenyala.

‘Seria interessant de saber qui va ordenar a Drexler, “jurista” del Parlament Europeu, d’emetre un pseudo-informe jurídic que avalés les posteriors tesis de la JEC i que han estat refutades per l’Advocat General i el TJUE en els mateixos termes en què ho vam fer en la nostra demanda. Seria interessant, a la llum de les resolucions del TJUE, veure què diu ara la Sala Tercera del Suprem en vista de les nostres demandes en contra de les resolucions de la JEC…’, afirma l’advocat.

Afegeix: ‘Resultarà de gran interès veure com resol Llarena el tema de l’OEDE tenint present que el juny passat li vam dir que havia d’aixecar les ordres de detenció i que no podia cursar cap OEDE. També resultarà molt interessant de veure com expliquen el tema del jurament requerit per l’article 224 de la LOREG i que, evidentment i com vam dir fa mesos, és contrari al dret de la Unió.’

Boye conclou que, posant en relació les conclusions de l’Advocat General amb les resolucions del TJUE, ‘els diputats i senadors estatals comptaven igualment amb immunitat quan els va ser vulnerada pel Suprem, el congrés i el senat… En veurem les conseqüències legals al TEDH. El dret sempre dóna marge a interpretacions, però en aquest cas es va reescriure la llei amb una clara finalitat política que és aliena i incompatible amb la funció jurisdiccional i amb la imparcialitat que alguns atribueixen a la JEC’.

I acaba afirmant que algun dia se sabrà ‘com s’ha orquestrat tot’, quant ‘ens ha costat’ i qui en són els responsables. I avisa: ‘potser un bon escenari per a esbrinar-ho seria el del suplicatori‘.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor