15.07.2019 - 19:13
|
Actualització: 15.07.2019 - 20:15
El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, defensa davant l’ONU que la solució democràtica és la millor sortida a l’actual situació política que viuen Catalunya i l’estat espanyol, en una relació que ha definit com a ‘sensible’.
Bosch ha assegurat que confia en les organitzacions internacionals per aconseguir un ‘món millor’ i els ha demanat treballar ‘per la pau, la justícia i la fortalesa de les institucions’. Bosch ha intervingut avui a Nova York en unes jornades organitzades per la Unió de Ciutats i Governs Locals (CGLU) a les Nacions Unides. A la tarda –hora local–, el conseller defensarà també la via del diàleg en una intervenció a la seu de l’ONU.
🎥 Today in @UN: “The previous Catalan government is in jail or in exile for holding a referendum. The UN Working Group for Arbitrary Detentions has asked for the immediate release of those prisoners. We want a democratic solution" #HLPF2019 pic.twitter.com/jDIJDk6UQX
— Alfred Bosch🎗 (@AlfredBosch) July 15, 2019
Durant la trobada organitzada per la Unió de Ciutats i Governs Locals (CGLU) a Nova York s’ha posat sobre la taula el paper central dels governs locals i regionals en la implementació dels objectius nacionals i mundials de desenvolupament sostenible, en relació a l’ensenyament, el creixement econòmic, les desigualtats, l’acció climàtica o la justícia
És precisament en aquest darrer àmbit en el que el conseller Bosch ha volgut fer especial menció. Bosch ha posat de manifest que per a la resolució de conflictes la millor opció és una sortida política i ha recordat que davant la situació que es viu a Catalunya, el grup de treball de Detencions Arbitràries de l’ONU ja va demanar l’alliberament dels presos polítics.
A la tarda –hora local–, el conseller té previst defensar la via del diàleg a la jornada ‘What is democracy?’ que organitza Democracy Found, un organisme que depèn directament de les Nacions Unides. L’acte es farà a la mateixa seu de l’ONU. Al matí –hora local– la trobada de la CGLU s’ha fet en un hotel pròxim a la seu de les Nacions Unides.
El conseller d’Acció Exterior també s’ha referit a altres objectius del govern en el marc de l’Agenda 2030 de l’ONU que defensa la CGLU i que ha estat motiu de debat durant la jornada d’aquest dilluns, com la lluita contra el treball no declarat, la igualtat real entre homes i dones o garantir uns ingressos decents per a tots els ciutadans.
A la trobada s’ha presentat també un informe que assenyala que en un 34% dels països els governs locals tenen algun paper en la coordinació nacional d’aquests objectius. L’informe destaca el creixent paper dels governs locals i regionals, sobretot, per desbloquejar l’acció climàtica inclusiva als seus territoris i promoure una agenda basada en els drets.
‘Ho estem fent’, ha exclamat el president de la Unitat de Ciutats i Governs Locals (CGLU), el sudafricà Parks Tau. El president de la CGLU ha celebrat poder comptar amb una mena de govern multirlateral per aconseguir arribar a complir els objectius de desenvolupament sostenible.