10.05.2017 - 13:16
MADRID, 10 (EUROPA PRESS)
L’exministre d’Obres Públiques, Transports i Medi ambient Josep Borrell ha dit aquest dimecres que el PSOE no hauria de fer cap interpretació de sondeigs com el del CIS fins que no hagi passat el Congrés del proper mes de juny, perquè no se sap “a quin PSOE” es refereixen els enquestats.
En una entrevista a la Cadena Cope recollida per Europa Press, Borrell ha avisat que “cal esperar” al fet que el partit travessi el període “transitori” i d'”indefinició constant” que viu un PSOE dirigit per la Comissió Gestora.
El dirigent socialista creu que les dades de les enquestes no poden interpretar-se fins que la formació no tingui un secretari general que defineixi la línia política que seguirà en els propers anys. “Ens trobem en un terreny en què cap interpretació no té una significació efectiva, cal esperar”, ha opinat.
A més, Borrell ha assegurat que “estadísticament parlant, una o dues dècimes” –el PSOE ha passat en l’últim baròmetre del CIS del 18,6% al 19,9%– no són una prova suficient de la recuperació electoral del partit. “El marge d’error d’aquestes estadístiques és més gran que la variació que ofereix”, ha explicat.
UNA COMPETICIÓ A DOS
D’altra banda, l’exministre ha parlat sobre els avals presentats pels tres candidats a la Secretària General del PSOE. Segons Borrell, la diferència entre Susana Díaz (60.231) i Pedro Sánchez (53.692) amb Patxi López (10.866) indica que no es tracta d’una disputa a tres, sinó una competició a dos.
Amb tot, ha volgut deixar clar que “avalar no és votar” i que, malgrat que cal tenir en compte els suports a cada candidatura, el que realment importa és el “vot secret”, que cada militant emetrà en les primàries del proper 21 de maig. De fet, creu que hauria de permetre’s que els militants avalessin més d’un candidat.
Borrell, que va concórrer en les primeres primàries del PSOE (1998) per ser candidat a La Moncloa, ha recordat que ell només es va molestar a buscar els avals necessaris per convertir-se formalment en candidat, conscient que “el més important” eren els vots dels comicis.