Borja de Riquer guanya el Premi d’Honor de la Història de la revista Sàpiens

  • 'El búnquer', de Catalunya Ràdio, i la novel·la '1969', d'Eduard Márquez, també han estat guardonats

VilaWeb
ACN
25.10.2023 - 21:01
Actualització: 25.10.2023 - 21:35

L’historiador Borja de Riquer (Barcelona, 1945) ha rebut avui al vespre el Premi d’Honor de la Història, el guardó més destacat dels cinc que ha lliurat la revista Sàpiens en la segona Nit de la Història. L’acte s’ha fet al Petit Palau del Palau de la Música Catalana. El jurat ha destacat el nou enfocament que el catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona “ha donat a la historiografia política de Catalunya i d’Espanya dels segles XIX i XX”. Saving Ukrainian Cultural Heritage Online, El búnquer de Catalunya Ràdio, la novel·la 1969 d’Eduard Márquez i la historiadora Lledó Ruiz Domingo també han estat guardonats.

Sobre Riquer, el jurat també ha valorat que és l’autor de “l’obra definitiva sobre Francesc Cambó, una de les figures clau del catalanisme del segle XX”, conseqüència “d’un treball de més de quatre dècades”. A més d’haver estat “un actor clau en el retorn dels papers de Salamanca”, també s’ha valorat “la seva capacitat d’emprenedoria des de l’acadèmia i els seus dots comunicatius per fer arribar la història al gran públic”. Pel que fa als altres quatre guardons, el Premi a la Millor Iniciativa de Divulgació Històrica d’Àmbit Internacional ha estat per a Saving Ukrainian Cultural Heritage Online (SUCHO). Una iniciativa per preservar el patrimoni digital cultural ucraïnès en la qual participen més de dos mil cinc-cents voluntaris d’arreu del món.

Neus Rossell, Jair Domínguez i Peyu, presentadors del programa El búnquer, de Catalunya Ràdio, han recollit el premi a la millor iniciativa de divulgació històrica dels Països Catalans. I l’escriptor Eduard Márquez, autor de la novel·la ‘1969’ (L’altra editorial/Navona), ha estat guardonat amb la categoria de millor obra de ficció de temàtica històrica. Finalment, el premi a la millor recerca ha estat per a la historiadora Lledó Ruiz Domingo, autora de la investigació El tresor de la reina, una monografia sobre la figura de les reines de la Corona d’Aragó dels segles XIV i XV.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor