11.07.2016 - 13:14
VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha afirmat este dilluns que està “absolutament tranquil·la” davant de la carta que ha enviat la Comissió de Peticions del Parlament Europeu a la Generalitat sol·licitant “informació addicional” sobre els impagaments en ajudes a l’habitatge en l’època en la qual va estar al capdavant d’esta Conselleria i sobre esta qüestió ha confiat que el seu actual responsable “envie tota la documentació, que siga la correcta i no s’inventen res”.
Bonig, en roda de premsa, s’ha referit així a la carta enviada per la Comissió de Peticions en la qual es demana “informació addicional” sobre els impagaments en ajudes a l’habitatge que es van produir durant la gestió de l’exconsellera del ram Isabel Bonig, i que van afectar més de 60.000 famílies assolint un deute que, segons la plataforma d’afectats, podria rondar els 338 milions d’euros.
Sobre esta qüestió, ha aclarit que quan la Comissió de Petició rep una denúncia, obri un informe i “sol·licita informació” però ha assenyalat que ja hi ha hagut denúncies prèvies sobre altres qüestions, com els abocadors il·legals que “s’han arxivat després de tota la documentació”. A més, els seus informes “no són vinculants”.
De fet, ha recordat que ja es va presentar una denúncia davant de la Sindicatura de Comptes que va conclure que “sí que es va continuar el procediment per a pagar les ajudes”.
Bonig ha garantit que l’actual consellera d’Habitatge, María José Salvador, sap “perfectament si no oculta informació” que en estos 1.100 expedients molts d’ells estaven “caducats” i en altres caldrà vore si complixen els requisits per a percebre les ajudes. Salvador va denunciar haver trobat “ocults” en els calaixos estos 1.100 expedients per valor de 60 milions perquè Bonig va ordenar denegar el seu pagament mitjançant una instrucció interna perquè “no havia més diners”.
Sobre esta qüestió, ha explicat que en esta instrucció va continuar les recomanacions de la Intervenció de “parar la concessió d’ajudes fins que no estiguera clar el procediment jurídic i no es tinguera la consignació pressupostària”.
En este sentit, ha apuntat que estes recomanacions es van recollir en “la famosa” instrucció i que calia esperar que es determinara la forma jurídica, si havia de ser per instrucció, ordre o decret, per la qual s’havien de pagar estes ajudes. “I això és el que estàvem en procés”, ha apuntat. Per tot això, ha conclòs que en esta instrucció “no es va ordenar cap atur ni res”.