26.04.2016 - 22:32
|
Actualització: 27.04.2016 - 09:35
El govern ha atorgat avui la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 13 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la identitat o en l’àmbit cívic i cultural. Entre els qui han rebut el guardó, hi ha l’actor Carles Canut, el doctor Bonaventura Clotet, l’empresària Sol Daurella, la religiosa Maria Victòria Molins, la cuinera Ada Parellada, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), el Festival Internacional de Música Castell de Peralada, la Fundació La Marató de TV3 i la Pere Tarrés.
Podeu consultar els guardonats ací.
Bonaventura Clotet, metge i expert en malalties infecciones, que ha parlat en nom de tots els guardonats, ha assenyalat que s’havia de treballar perquè el català fos la llengua habitual d’una gran majoria de la població. I ha afegit: ‘Una llengua forta, però mai imposada, simplement català i castellà convivint en un país que gaudeix de ser bilingüe.’
Clotet ha remarcat que Catalunya necessitava més eines d’autogovern per poder dotar de recursos el camp de la recerca en general i de la biomedicina en particular. Ha dit també que la ciència, la tecnologia i cultura eren les bases per al desenvolupament d’un poble i encara més en etapes de crisi. Cal dedicar-hi recursos –ha insistit–, perquè a termini mitjà ajuden a superar qualsevol situació adversa.
Crítica per la Creu de Sant Jordi a Sol Daurella
Avui el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha publicat una carta oberta, irònica, de felicitació al govern i a l’empresària i presidenta de la Coca-Cola Iberian Partners, SA, Sol Daurella. Ho ha fet perquè des de fa molts anys la Plataforma per la llengua malda perquè Coca-Cola etiqueti els seus productes en català però no se n’ha sortit.
Podeu llegir ací la carta oberta de la Plataforma per la llengua.