22.03.2020 - 10:25
|
Actualització: 22.03.2020 - 12:31
Bonaventura Clotet és el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, on la setmana passada es va impulsar un assaig clínic per a frenar el coronavirus 2019. Ahir va ser entrevistat al programa de TV3 ‘FAQS’, i va alertar que tot just som al començament de l’epidèmia: ‘El coronavirus ha vingut per quedar-se, en tenim per estona. Probablement tindrà noves versions’.
“Si es poguessin testar tots els contactes d’una persona infectada es podrien diagnosticar molt precoçment i tractar” Doctor Clotet #FAQSjotambéTV3 ▶️ https://t.co/aogEzlTZxT pic.twitter.com/8aKE8VrjAc
— Preguntes freqüents (@FAQSTV3) March 21, 2020
Clotet va avisar que aquesta situació ‘no s’acabarà d’aquí a dues ni tres setmanes’ i que per això és important d’incorporar el nou coneixement que permeti lluitar contra l’evolució de la malaltia. ‘Hem de pensar que en aquesta situació d’emergència anem incorporant coneixement ràpidament: primer testant diferents fàrmacs i generant resultats que permetran de modificar l’esquema de tractament’.
Aquesta informació va sorgint en l’assaig clínic impulsat pel departament de Salut que dirigeix l’epidemiòleg Oriol Mitjà i en el qual Clotet també participa. Segons que explica, en les pròximes setmanes podran conèixer quina és la resposta immunitària cos humà, com apareix i quant dura.
“Encara no sabem ben bé la resposta immunitària que ens protegirà, com apareix o quant dura. Ho coneixerem en les properes setmanes” Doctor Clotet #FAQSjotambéTV3 ▶️ https://t.co/aogEzlTZxT pic.twitter.com/XI3iBEKDGs
— Preguntes freqüents (@FAQSTV3) March 21, 2020
Entre les mesures per a lluitar contra el contagi de l’epidèmia, el doctor en medecina va assenyalar que, amb més tests, es podrien diagnosticar més precoçment i tractar abans els contactes de l’infectat.
Recupereu ací l’entrevista completa: