02.02.2024 - 14:16
|
Actualització: 02.02.2024 - 19:08
Els bombers han hagut de rescatar un home atrapat al fang de la riba del pantà de Sau aquest matí. En l’actuació, hi han participat el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i una dotació terrestre dels bombers.
A Vilanova de Sau, #GRAE i una dotació terrestre #Bomberscat han rescatat un home enfonsat al fang de la riba del pantà de Sau (11.17 h) L'hem extret sa i estalvi pic.twitter.com/MHBl4Jy985
— Bombers (@bomberscat) February 2, 2024
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hi va col·locar cartells prohibint el pas fins a la vora del pantà pels riscs que el descens de les reserves poden causar als visitants. El Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona alerta que és molt perillós acostar-se a la vora del pantà pel fang acumulat. I, a més, recorda que l’ús de drons està regulat i limitat per motius de conservació.
D’ençà que es va fer el transvasament d’aigua del pantà de Sau al pantà de Susqueda, l’embassament deixa al descobert totes les edificacions que van ser negades amb la construcció de la presa a Vilanova de Sau (Osona) el 1949 i l’espai s’ha omplert de visitants. “Les vores de l’embassament són terrenys inestables. Els nivells baixos d’aigua poden regenerar risc d’atrapament i ofegament per presència de fangs i llims. A més, l’aigua freda i la fondària variable augmenten el risc d’ofegament i d’accident”, avisa l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.
No és la primera vegada que els bombers han de rescatar algú que acaba atrapat al fang. El 10 de gener, la reportera Elena Riego va acabar atrapada a la vora del pantà de Riudecanyes. En aquest cas, la van ajudar a sortir tres bombers.