02.02.2018 - 11:09
|
Actualització: 02.02.2018 - 12:06
El Banc Sabadell i CaixaBank van encapçalar l’anomenada fuga d’empreses arran de l’1-O. Ambdues entitats van al·legar que el context polític generava inestabilitat i tenien, com a negoci, el deure de protegir ‘els interessos dels clients, accionistes i treballadors de l’entitat’. Per aquest motiu, entre el cinc i el sis d’octubre els consells d’administració d’ambdós bancs van decidir el trasllat de les seves seus socials.
Tanmateix, els resultats del 2017 de CaixaBank i el Banc Sabadell reflecteixen una realitat molt allunyada de les pors i les incerteses que criticaven a principis d’octubre. El grup CaixaBank ha obtingut un benefici net de 1.684 milions d’euros, el que suposa un 60,9% més que en el 2016. És a dir, el millor resultat de la seva història.
Sobre el canvi de seu, el president de CaixaBank, Jordi Gual, ha negat que es tractés d’una ‘sobrereacció’ i ha dit que la decisió va ser ‘difícil però encertada’. Segons ell, la reversió dels ‘efectes negatius per la situació política’ a Catalunya ‘va ser immediata’. Gual ha admès que alguns clients es varen ‘disgustar’ pel trasllat, però que ‘més enllà de les qüestions emocionals està la qüestió de la seguretat dels dipòsits i els estalvis dels clients’.
L’exercici del banc ha estat marc per la integració del BPI portuguès, que ha aportat 176 milions de benefici. De totes maneres, les xifres serien igualment positives sense la integració del banc portuguès. Els beneficis serien de 1.508 milions, un 44,1% més.
Pel que fa al Banc Sabadell, el benefici anual ha estat de 801,5 milions d’euros i ha crescut un 12,8% respecta el 2016. L’entitat dirigida per Josep Oliu ha valorat amb satisfacció el resultat i considera que compleix amb els objectius que s’havia marcat el banc.