11.04.2019 - 19:35
La banca andorrana ha tancat el 2018 amb uns beneficis nets de cent milions d’euros, trenta-un menys que el 2017, la qual cosa representa una disminució del 23,6%.
La directora general d’Andorran Banking, Esther Puigcercós, ha emmarcat avui en roda de premsa la xifra de beneficis a la baixa pel context de tipus d’interès baixos i la caiguda de les cotitzacions dels mercats financers, ha informat l’associació bancària en un comunicat.
Internament, ha justificat Puigcercós, les cinc entitats del país – Crèdit Andorrà, MoraBanc, Andbank, Vall Banc i BancSabadell – han assumit ‘fortes inversions tecnològiques’ per adaptar-se a les noves regulacions internacionals.
Aquest 2018 s’ha tancat amb uns recursos gestionats de 44.925 milions, una xifra que es manté estable els darrers tres anys i que s’ha pràcticament duplicat l’última dècada.
Les entitats han injectat 970 milions a l’economia real, un 27,9% més, en forma de préstecs i pòlisses, encara que la inversió crediticia ha estat de 5.909 milions, un 1,23% menys, per les amortitzacions de préstecs existents.
Una altra dada que ha volgut destacar Puigcercós és la rendibilitat financera (ROE) del sector, del 7,31%, per sobre de la mitjana dels bancs europeus, que és del 6,85%.
També està per sobre de la mitjana el ràtio de solvència, que se situa en el 16,30%, pel 14,18% del dels bancs d’Europa.
Són xifres que demostren que ‘el sector a Andorra segueix fort i sòlid, amb una solvència destacada’ i una alta capacitat per oferir finançament a la societat, ha manifestat la directora general d’Andorran Banking.
Finalment, Puigcercós ha destacat la important adaptació tecnològica que han dut a terme les entitats andorranes, que es tradueix en una inversió de 30 milions d’euros, per poder implementar les regulacions assumides per tots els bancs europeus.