Benavent diu que el seu extestaferro coneixia les ‘mossegades’ i que va invertir en renovables per consell de Serra (PP)

  • Marcos Benavent, exgerent de l'empresa pública Imelsa, ha afirmat que el seu extestaferro José Estarlich "sabia" que es cobraven 'mossegades' i la facturació falsa, al mateix temps que ha explicat que va decidir invertir en una empresa d'energies renovables, Spartaki Sinergias S.L., per recomanació de l'exvicesecretari d'Organització del PPCV i exdiputat David Serra.

VilaWeb
Redacció
29.06.2017 - 16:44

VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)

Marcos Benavent, exgerent de l’empresa pública Imelsa, ha afirmat que el seu extestaferro José Estarlich “sabia” que es cobraven ‘mossegades’ i la facturació falsa, al mateix temps que ha explicat que va decidir invertir en una empresa d’energies renovables, Spartaki Sinergias S.L., per recomanació de l’exvicesecretari d’Organització del PPCV i exdiputat David Serra.

Benavent ha acudit este dijous al Jutjat d’Instrucció número 18 de València després de demanar declarar voluntàriament pel cas Imelsa i en relació amb les manifestacions que va fer en seu judicial el seu extestaferro Estarlich, administrador de la seua empresa Spartaki. S’ha presentat en la Ciutat de la Justícia amb la seua típica vestimenta ‘hippie’ i amb uns grillons com a polsera.

Estarlich, també imputat en este procediment, va afirmar en la seua declaració davant el jutge fa aproximadament un mes que ell era un “home de palla” i va proposar que la mercantil en la qual figurava com a administrador es fera càrrec del pagament de la responsabilitat civil dels delictes pels quals està sent investigat.

L’exgerent, qui es va arribar a autodenominar ‘ionki dels diners’, ha intentat este dijous desmuntar la versió d’Estarlich. Ha manifestat, segons ha indicat als mitjans de comunicació, que el seu extestaferro era un dels empleats ‘zombies’ d’Imelsa –és a dir, que cobrava de l’empresa sense anar a treballar– i ha assegurat que de “home de palla, res”.

Sobre este tema, ha indicat que és “molt estrany” que ell diga que no sabia res quan era l’administrador de Spartaki i “sap com és el món empresarial”. “La gestió del dia a dia de l’empresa la portava ell totalment. Jo estava desvinculat. Ell s’encarregava de pagaments, facturacions i de buscar empreses”, ha postil·lat.

L’empresa, una planta d’energies renovables situada en la província de Castelló, era propietat de Benavent, segons ha reconegut, però qui l’administrava “realment” era Estarlich. “Sabia que cobràvem ‘mossegades’, va buscar les empreses i la facturació era falsa. Clar que ho sabia”, ha asseverat.

Preguntat per si és cert que el va amenaçar amb enviar-lo a un “psicòleg romanés”, Benavent ho ha negat: “Això és una mica increïble, quan jo el vaig ajudar a ell, a la seua dona i al seu germà en tot el que vaig poder”, ha subratllat.

Sobre este tema, ha recordat que l’aleshores president de la Diputació de València Alfonso Rus volia acomiadar la dona d’Estarlich, i aleshores ell la va fitxar com a secretària i la va promocionar posteriorment. A més, ha dit que quan va veure que la qüestió “s’embrutava una mica”, li va dir tant a Estarlich com a la seua dona i al seu germà que es demanaren reducció de jornada perquè no els pogueren acomiadar. “Tenien un fill i l’acomiadament seria nul”, ha postil·lat.

EL NEGOCI DE LES PLANTES

En relació amb el negoci de les plantes d’energies renovables, l’exgerent d’Imelsa ha explicat que “el negoci era a 25 anys. El banc et presta uns diners per a fer la planta i a partir dels 12 o 13 anys, fins als 25, és rendible”, ha dit, per a agregar que la idea de crear esta empresa li la va donar David Serra: “Era amic meu i m’ho va recomanar com una inversió i ho vaig veure bé”.

Després de la seua declaració davant el jutge, Benavent s’ha desplaçat fins al despatx del fiscal “per a comentar com van les coses”. “Feia temps que no parlàvem i hem comentat la declaració i poc més. Res nou en l’horitzó”, ha afirmat.

D’altra banda, Benavent ha lamentat la lentitud amb la qual s’instruïx la causa. “Tot són traves. Ací es veu que no interessa que la gent diga la veritat i es parle de corrupció”, ha dit, i ha afegit: “Si no es posen recursos, no es donen mitjans als fiscals i als jutges per a investigar, les coses es compliquen”. Al seu juí, “els polítics, l’única cosa que fan és ficar-se, embolicar i com menys se sàpia, millor”.

CIRCULAR A 191 KM/H

D’altra banda, a Benavent se li ha preguntat pel procediment que es va obrir contra ell per circular a 191 km/h en un tram limitat a 100 km/h al gener de 2014.

Sobre este tema, ha afirmat que ha acceptat més pena que la que li demanava el ministeri fiscal perquè “és bo i és una forma de retornar a la societat una falta”. Benavent s’ha conformat amb que se li retire el permís de conduir durant un any i amb fer 90 dies de treballs en benefici de la comunitat, en lloc de 30, que és el que li reclamava Fiscalia. Preguntat per si estos servicis els prestarà en l’Ajuntament de Xàtiva –localitat en la qual residix i va ser alcalde Alfonso Rus–, ha dit: “No estaria malament”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor