18.08.2016 - 14:41
MADRID, 18 (EUROPA PRESS)
Divendres 2 de setembre arriba als cines Ben-Hur, l’última versió del clàssic homònim escrit per Lew Wallace. Una aventura èpica i atemporal que de la mà de William Wyler i Charlton Heston es va convertir en mite del cinema a final dels anys cinquanta i que torna a la gran pantalla rejovenida i actualitzada en una cinta dirigida per Timur Bekmambetov i protagonitzada per Jack Huston, Toby Kebbell i Morgan Freeman.
“El Ben-Hur del 1959 no és simplement una pel·lícula, és un fenomen que ha tingut una gran influència en la cultura del segle XX”, afirma el director, que reconeix que acostar-se a un títol llegendari i tan present en la memòria col·lectiva va suposar assumir un gran risc que li va costar acceptar. El mateix li va passar al guionista John Ridley, que en tot cas té un argument de pes per defensar aquesta reinterpretació de l’obra de Wallace.
“Pot ser que els més fervents admiradors de la pel·lícula del 1959 considerin blasfem fer una nova versió, sigui com sigui aquesta versió, però s’obliden que aquests personatges ja existien 80 anys abans d’aquesta pel·lícula”, afirma fent referència al film protagonitzat per Charlton Heston.
En aquest sentit, i front a l’ombra allargada que sempre projecta un clàssic com la cinta dirigida per William Wyler, aquesta nova versió compte a favor seu amb una història atemporal, que tracta temes universals com la família, la religió, la traïció, la venjança o el perdó. “Tot i que l’acció i les circumstàncies tenen lloc fa milers d’anys, les emocions i les accions dels personatges són perfectament comprensibles des d’un punt de vista actual i tenen una ressonància moderna i universal”, assenyala el director.
Amb aquests vímets, el repte era ara actualitzar el mite, rescatar una història ambientada al segle I i portar-la fins al segle XXI, fins al seu públic, valent-se de tots els avenços cinematogràfics que el setè art ha experimentat en els últims cinquanta anys.