Belén Juste subratlla que els regals en Fira València estaven pressupostats: “Ni un euro dels diners públics”

  • Defèn l'ampliació del recinte: "Si la Fira es quedava com estava en el 2000, hui no existirà eixa institució"

VilaWeb

Redacció

05.10.2017 - 12:31

Defèn l’ampliació del recinte: “Si la Fira es quedava com estava en el 2000, hui no existirà eixa institució”

VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)

L’exdirectora general de Fira València entre el 2000-2006 i exconsellera de Turisme i Indústria, Belén Juste, ha assegurat este dijous que tots els regals que es van fer des de la institució estaven “contemplats en els pressupostos” i “mai han sigut recursos públics”. “Eren de recursos propis de la gestió de la fira i estaven pressupostats”, ha remarcat.

“Ni un euro dels valencians”, ha subratllat. “Cap obsequi amb diners públics i tots els regals tenien un caràcter finalista. No hi havia forma que els recursos públics s’ajuntaren amb els privats”, ha insistit.

En este sentit, ha indicat que les 50 cistelles de Nadal que s’enviaven es feia en un context “diferent al que hi ha hui” i les llistes de les persones a les quals s’enviaven els presents arribaven des dels comités dels certàmens. “Això és el que es va fer”, ha manifestat, per a remarcar que “mai” haguera pressupostat una partida per a regals ni per a menjars “si no haguérem tingut els ingressos”.

“El 80% dels regals que vam fer era perquè les fires entenien que havíem de fer-ho. No hem ocultat res perquè eixos regals tenien nom i cognoms”, ha remarcat, al mateix temps que ha insistit que açò era una pràctica “habitual abans i durant” la seua etapa i que va acabar amb la crisi.

També, ha defès que el departament financer que era el que controlava les despeses de les targetes dels directius i els viatges es realitzava per qüestions de promoció. “Sabíem al que anàvem”, ha incidit.

Així ho ha indicat Juste en una compareixença en la Comissió de les Corts que investiga la gestió general de les institucions firals a la Comunitat Valenciana, on ha puntualitzat que va entrar en l’entitat perquè li va cridar el president de la institució en el 1999 i vingué des de Madrid a València amb l’objectiu d’engegar el projecte d’ampliació i modernització de la Fira que “ja estava decidit” i de gestió del recinte i certàmens que s’estaven celebrant.

D’altra banda, Juste ha justificat l’ampliació per la necessitat d’ampliar metres per a incrementar negoci i expositors i, en este punt, ha indicat que si la Fira es quedava com estava en el 2000, “hui no existirà eixa institució”.

Així, ha explicat que les obres es van ser fent per fases al llarg de diversos anys pel que era “difícil” preveure les necessitats o els possibles canvis de normativa, per la qual cosa possibles increments de les obres “no es podien contemplar” en el projecte inicial. “És difícil planificar l’any 2000 una normativa de 2002. Era impossible preveure-ho per ningú i per açò són modificacions i annexos i no sobrecostos”, ha puntualitzat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor