El BBVA creu que el govern espanyol “apreciarà el valor” de l’OPA al Sabadell i atribueix el seu rebuig a les eleccions

  • L'entitat basca preveu que el procés per a obtenir les autoritzacions per a l'operació duri entre sis mesos i vuit

VilaWeb

ACN

09.05.2024 - 11:52
Actualització: 09.05.2024 - 15:24

El president del BBVA, Carlos Torres, s’ha mostrat convençut que el govern espanyol acabarà avalant l’OPA hostil al Banc Sabadell i ha atribuït el rebuig expressat aquest matí pel Ministeri d’Economia al context electoral a Catalunya. “Hi ha eleccions diumenge, hi ha molta politització. Crec que el govern espanyol apreciarà el valor de l’operació”, ha assegurat Torres en una conferència amb analistes. El BBVA ha defensat la transacció perquè l’entitat resultant –”un banc europeu i global”, ha dit– garantirà un “millor suport” a l’economia. L’entitat basca estima que obtenir les autoritzacions dels reguladors portarà un termini de 6-8 mesos i que tot el procés s’allargarà fins a mitjan 2025.

Poc més de dues hores després que el BBVA enviés a la CNMV la comunicació formal que presentaria una OPA hostil al Banc de Sabadell, els directius de l’entitat presidida per Carlos Torres, entre els quals el conseller delegat Onur Genç, han ofert més detalls als analistes sobre l’oferta pública d’accions.

Per exemple, en la trucada han explicat que el procés per a obtenir les autoritzacions de les autoritats reguladores com el Banc Central Europeu, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) es pot allargar entre 6 i 8 mesos i un cop obtingudes s’obrirà un període màxim de setanta dies per a l’acceptació de l’oferta.

Un cop el BBVA assumís el control del Sabadell, si al final és així, les dues entitats presentaries una oferta de fusió a les juntes generals d’accionistes dels dos bancs i caldria la darrera autorització per part del Ministeri d’Economia espanyol. “Estimem que necessitem fins a mitjan 2025”, han apuntat els directius, que també han comentat que la integració tecnològica tardaria entre 12 i 18 mesos.

En tot cas, han recordat que l’oferta queda condicionada per quatre requisits. En primer lloc, que més del 50% dels accionistes del Banc Sabadell acceptin l’oferta del BBVA, que la CNMC hi doni el vistiplau, que la Junta General d’Accionistes accepti un augment de capital i que el regulador britànic doni el vistiplau perquè l’entitat basca assumeixi la titularitat del TSB.

Els directius del BBVA han evitat donar més detalls sobre què passarà amb la filial britànica del Banc Sabadell. “Estem començant ara i prendrem les decisions quan arribi el moment”, han comentat preguntat pels analistes. Tampoc han volgut entrar en detalls de com seria la governança de l’entitat resultant, però han deixat clar que l’oferta és en els mateixos termes que la presentada fa uns dies i que el Banc Sabadell va rebutjar.

Així, l’entitat resultat conservaria la seu de Sant Cugat del Vallès així com el ‘hub’ d’startup a Barcelona, es preservaria el talent i meritocràcia i la marca del Banc Sabadell no desapareixeria en aquells mercats on està fortament implantada, com Catalunya i el País Valencià, zones “molt importants per al negoci”, han remarcat.

El BBVA ha defensat en la trucada amb els inversors que l’operació sobre el Banc Sabadell té una “clara lògica” i ha destacat que l'”alta qualitat, l’alta presència a Espanya, Regne Unit i Mèxic” del banc i la seva “evolució positiva, fortalesa de capital i mètriques de qualitat dels actius”.

Davant el risc reputacional que l’oferta sigui rebutjada per segon cop després de la primera el 2020, els directius del banc han dit que és el seu “deure intentar-ho” per augmentar el valor els accionistes i han reiterat que l’oferta és molt positiva. Si no tira endavant, han admès que no tenen pla B i que el BBVA continuarà amb el seu negoci. Segons l’entitat basca, el context macroeconòmic respecte al 2020 ha canviat i és més estable, ja que aleshores hi havia molta incertesa a conseqüència de la pandèmia.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor